Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Trest na 10 měsíců dostali v dopingové královéhradecké kauze také Klíma a Štohanzl

Dvojice královéhradeckých hokejistů Kevin Klíma – Martin Štohanzl inkasovala za doping od Národního rozhodčího soudu pro sport trest na 10 měsíců. Stejně jako kanadský obránce Graeme McCormack, třetí z pozitivně testovaných hráčů Mountfieldu v průběhu loňského semifinále play-off extraligy, mají zastavenou činnost do 9. února.

Kevin Klíma z Hradce Králové se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Klíma a Štohanzl se podle pravidel mohou okamžitě začít připravovat s týmem. McCormack obdržel rozhodnutí Národního rozhodčího soudu pro sport již 25. ledna. Podle tiskové zprávy bylo odůvodnění trestu dvojice útočníků téměř shodné jako u McCormacka. Všechny tři případy ale rozhodčí soud řešil odděleně.

Test u hráčů odhalil zakázané látky 1,5-dimethylhexylamin, heptaminol a oxilofrin, které se jim do těla dostaly z výživového doplňku. Podle právního zástupce hokejistů Jana Štovíčka je obsahoval volně dostupný potravinový doplněk Mesomorph V4.

"Konkrétní šarže přípravku bohužel obsahovala zakázané látky, které nebyly uvedené v příbalovém letáku," řekl Šťovíček na tiskové konferenci 26. ledna, kde se zástupci klubu komentoval McCormackův případ. "V terminologii antidopingového práva se jedná o takzvaný kontaminovaný produkt," doplnil Šťovíček s tím, že hráčům hrozil trest do jednoho roku.

Ředitel Antidopingového výboru Martin Čížek v minulých týdnech několikrát uvedl, že se proti rozhodnutí Národního rozhodčího soudu pro sport zřejmě odvolá.

Poté, co rozhodl o trestech rozhodčí soud, se bude případem zabývat i vedení extraligy. "Pozitivní nález trojice hráčů od samého počátku chápu jako velice závažný a věřím, že takto k němu bude přistupovat i disciplinární komise extraligy," řekl ředitel soutěže Martin Loukota v minulém týdnu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články