Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Trenér Oremus skončil na lavičce Vítkovic, nahradí ho Svozil

Ostrava - Slovák Peter Oremus už není trenérem hokejistů Vítkovic. V ostravském klubu, kterému patří po 18. kole extraligy v tabulce předposlední místo, skončil po vzájemné dohodě. Oremus opouští vítkovickou střídačku přesně po dvou letech. Doplatil na výsledkovou krizi mužstva, které od 21. září nedokázalo vyhrát v normálním čase. Tým místo něj povede dosavadní sportovní manažer klubu Ladislav Svozil, který uzavřel smlouvu do konce sezony. Jeho asistentem se stal trenér klubové juniorky Jakub Petr, který nahradil Romana Šimíčka.

Trenér Peter Oremus
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

"Museli jsme k tomuto kroku sáhnout. Ve chvíli, kdy tým prohraje dvanáct zápasů z osmnácti, je to logické. Peter k nám přišel před dvěma lety v podobné situaci, dokázal tehdy tým nakopnout, svou práci splnil. Letos se to ale nedařilo, takže bylo nutné udělat další změnu," řekl generální manažer Vítkovic Petr Husička.

Poslední kapkou byla nedělní porážka 2:5 na ledě posledního Zlína, po níž Vítkovice dělí už jen dva body ode dna tabulky. Po sérii třinácti utkání, ve které získali jen pět bodů, se navíc Ostravanům rychle vzdalují celky ze středu tabulky. Na desáté Karlovy Vary a poslední místo zaručující účast v play-off ztrácejí už sedm bodů.

Asistent u slovenské reprezentace Oremus, který s týmem dvakrát došel do čtvrtfinále, vzal předčasný konec angažmá sportovně. "Takový už je sportovní a hokejový život. Naše výsledky byly špatné i navzdory povedenému začátku sezony. Bohužel přišla zranění, několik zápasů, které jsme ztratili v posledních minutách třetích třetin, a ty tolik potřebné body nám chyběly. Já to přijímám, s vedením jsme se dohodli," řekl Oremus.

Je nám líto, video expirovalo.
Svozil nahradil na lavičce Vítkovic Oremuse

Bývalý dlouholetý vítkovický útočník Svozil, který s klubem zažil i jeho poslední mistrovský titul v roce 1981, musí zastavit herní i tabulkový propad. "Nabídka mě samozřejmě potěšila. Jsem vítkovický patriot a chci týmu pomoct se zvednout, ale čeká nás hodně tvrdé práce," prohlásil šestapadesátiletý Svozil. Vítkovice už několikrát koučoval a ještě před dvěma lety působil v roli Oremusova asistenta.

Svozil má nyní díky reprezentační přestávce na přípravu deset dnů. Příští středu se Vítkovice v premiéře pod jeho vedením představí v domácím utkání proti Slavii Praha. "Já týmu věřím, protože potenciál má. Koneckonců to ukázal v úvodu sezony. Jen je teď potřeba dát tomu nový impulz, novou motivaci a odrazit se nahoru," řekl Svozil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články