Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Trenér Král začal dobře, Pardubice zastavily v prodloužení rozjetý Třinec

Pardubice za sebou mají trenérskou rošádu, a jak je známo, nové koště dobře mete. To se opět potvrdilo a Richard Král si mohl připsat první výhru u týmu. Ten v prodloužení porazil rozjetý Třinec, který tak připravil o první místo v tabulce, a sám se zvedl ze dna. Rozhodující sedmý gól dal ve 4. minutě nastaveného času Ďaloga. 

Pardubice - Třinec
zdroj: ČT4 autor: David Taneček

Pardubičtí nastoupili ve výrazně proměněné sestavě, v brance dostal přednost Klouček. Již po 29 sekundách se Východočeši radovali z úvodní trefy po Tyborově dorážce Poulíčkovy střely. Nabyté vedení ale domácím nevydrželo dlouho  ostrou ranou z pravého kruhu se v páté minutě postaral o vyrovnání Kundrátek, aby o 42 sekund později Matěj Stránský z mezikruží otočil vývoj utkání.

Slezané navýšili svůj náskok proměněnou přesilovkou, když se po hezké individuální akci prosadil kapitán Vrána. Po Marcinkově nedovoleném bránění mělo početní výhodu i Dynamo a využilo ji ke snížení manka. Blümel po obléhání Kořenáře nejprve trefil tyč, o chvíli později se po pasu pardubického mladíka prosadil Svačina střelou bez přípravy.

Třinec si vzal dvougólový náskok zpět v 18. minutě: Zadina ve středním pásmu získal kotouč a v akci dvou na jednoho nahrál do bezproblémového zakončení Růžičkovi. Vracející se obránce Zdráhal nešťastně zranil Kloučka a v brance jej musel vystřídat Kantor.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Třinec

Hosté dostali Východočechy pod velký tlak v přesilové hře po vyloučení Pauloviče, dvě Zadinovy střely zvládl gólman Kantor zlikvidovat, na kombinaci Růžičky s Matějem Stránským nemohl dosáhnout. Dynamo záhy snížilo po Nakládalově nahození od modré čáry.

Náskok tří tref získali třinečtí hokejisté zpět při hře čtyři na čtyři. Po Kundrátkově pasu se přesnou ranou od modré čáry prosadil Jaroměřský. Dynamo pak mohlo korigovat při přesilovce čtyři na tři, obrana hostí ale nedovolila svým aktivním přístupem Pardubicím dostat se do vážnější šance.

Dynamu se podařil nástup do třetího dějství. Po 64 sekundách zapadla pod horní tyčku Mikušova střela od modré čáry, na sklonku 43. minuty se navíc prosadil Camara po Mikušově stříleném pasu. Náskok hostí se najednou smrsknul na jednobrankový.

Snížení manka dodalo domácím další energii a tlačili se za vyrovnáním. V předposlední minutě odvolalo Dynamo brankáře, v power-play byl blízko k vyrovnání Claireaux, jeho dorážka ale zamířila do brankové konstrukce. Svou druhou trefou v utkání poslal zápas do prodloužení Svačina po předchozím dlouhém obléhání třinecké obrany.

"Sehráli jsme dobrý zápas, ač to bylo takové divoké na obě strany. Dostali jsme v prvním dějství smolné branky. Po druhé třetině jsme cítili, že to ještě není ztracené, že se jen musíme tlačit a hrát na puku, pak se s tím dá ještě něco dělat. Výhra ukázala náš charakter a jsme za ní šťastní, může nám velmi pomoci," konstatoval útočník Vladimír Svačina.

Pardubičtí pak dokonali velký obrat v nastavení, v němž se prosadil Ďaloga a zajistil Dynamu zisk druhého bodu.

Richard Král byl po premiéře u pardubického týmu spokojený: "Měli jsme dobrý vstup do zápasu; chtěli jsme hrát aktivně, to se nám dařilo i díky první vstřelené brance. Pak nás srazily dva inkasované góly, kluci si poté příliš nevěřili. Druhá třetina byla z našeho pohledu lepší, bylo to takové nahoru dolů. My jsme chtěli hrát aktivně a držet se na kotouči. Třetí dějství bylo parádní, otočit s Třincem z 3:6 je prostě pecka."

Jeho protějšek Marek Zadina viděl zápas jasně: "Dostali jsme gól v prvním střídání, pak jsme vývoj utkání otočili a získali vedení. Na začátku třetí třetiny jsme dvakrát inkasovali během minuty, soupeř pak vyrovnal v power-play. To by se nemělo stávat. Bylo to o nás. Věděli jsme, že Pardubice nezmění taktiku od základu, čekali jsme obdobný hokej. My jsme dnes selhali. Pardubicím jsme darovali zápas úplně neskutečně."

HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 7:6 v prodl. (2:4, 1:2, 3:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Tybor (Poulíček, Svačina), 15. Svačina (Blümel, Nakládal), 27. Nakládal (Tybor), 42. J. Mikuš (Claireaux, Camara), 43. Camara (J. Mikuš, Holland), 60. Svačina (Nakládal), 63. Ďaloga (Poulíček, Tybor) - 6. Kundrátek (Jaroměřský, Dravecký), 6. M. Stránský (Martin Růžička, Gernát), 9. P. Vrána (Martin Růžička, Gernát), 19. Martin Růžička (F. Zadina, P. Vrána), 27. M. Stránský (Martin Růžička, Gernát), 37. Jaroměřský (Kundrátek, M. Kovařčík). Rozhodčí: Horák, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. Bez diváků.

Pardubice: M. Klouček (19. Kantor) - Nakládal, J. Kolář, Hrádek, J. Mikuš, J. Zdráhal, Ďaloga, Holland - Tybor, Poulíček, Svačina - Claireaux, Mandát, Camara - Rohlík, Anděl, Blümel - T. Zeman, Paulovič, Kusý. Trenér: R. Král.

Třinec: Kořenář - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články