Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Trávníček si za faul na Pichého dva zápasy nezahraje

Litvínovský útočník Michal Trávníček dostal od disciplinární komise hokejové extraligy trest na dva zápasy za faul na Sébastiena Pichého z Hradce Králové. Osmatřicetiletý kapitán Vervy tři vteřiny před koncem utkání 21. kola na ledě Východočechů vrazil kanadského obránce na mantinel.

Za zákrok byl Trávníček vyloučen na pět minut a do konce utkání. Litvínov prohrál 2:3. Faul vyvolal emoce a s Trávníčkem se chtěl poprat hradecký útočník Radek Smoleňák, ale k bitce nedošlo.

"Zneužil nevýhodného postavení protihráče k tomu, aby ho cíleně a se značnou intenzitou narazil zezadu na hrazení," uvedl předseda disciplinární komise Viktor Ujčík k Trávníčkovu provinění.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Litvínov

"Ačkoli k důsledku střetu přispěl i protihráč, který svým postavením a snížením těžiště minimalizoval možnosti vlastní obrany, hráč vedl svůj zákrok ve vysoké nájezdové rychlosti a s velkou razancí směřovanou do zad protihráče, přičemž neučinil nic, aby následky střetu minimalizoval," doplnil Ujčík.

Trávníček vynechá nedělní duel s Kometou Brno a páteční utkání proti Liberci. Do hry se může vrátit v pátek 7. prosince v dalším domácím zápase proti Plzni. S 10 body za šest branek a čtyři asistence z 22 utkání je Trávníček čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Litvínova v sezoně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články