Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ton o první brance: Ani jsem neviděl, že je to gól

Ostrava - Velezkušený hokejový útočník Petr Ton režíroval výhru Sparty 5:3 ve čtvrtém čtvrtfinále ve Vítkovicích. Nejproduktivnější hráč základní části potvrdil své kvality dvěma góly a dvěma asistencemi a byl u prvních čtyř branek. 

Radost sparťanských hokejistů
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Sám jsem z toho překvapený. Loni ve čtvrtfinále s Třincem jsem se musel hodně motivovat, protože v základní části jsem jim nedal žádný gól. Vítkovice jsem v play-off nechtěl. V základní části jsem jim dal jediný gól, tuším hned v prvním zápase, a pak nic. Takže jsem šťastný, že to tak vyšlo, a nezastírám, že jsem hodně spokojený," řekl po utkání sparťanský čtyřicátník.

Nejlepší střelec základní části v praxi ukázal, jak to vypadá, když má hokejista vysoké herní sebevědomí. Svůj první gól dal vtipnou střelou zpoza obránce a při brance na 3:2 si zase Šindeláře vychutnal mazáckou kličkou do bekhendu. "Když dáte z první střely gól, pro sebevědomí hráče je to samozřejmě dobře. Mám hodně střel, zkouším to. Zkusil jsem to tahem stejně jako včera a ani jsem neviděl, že to je gól. Došlo mi to, až když kolem mě projel radující se Jarda Hlinka," řekl Ton.

Přestože Pražané ještě během první části dvougólový náskok prohospodařili, nedopustili už podobné selhání jako v předešlých ostravských zápasech sezony. A to hřálo Tona u srdce. "Mám radost, že jsme si z těch zápasů vzali poučení. Vedli jsme tu o tři čtyři góly a pak se klepali do poslední minuty. To jsme ale dneska nezopakovali," řekl Ton.

Dnes na vyrovnání hosté reagovali třemi góly za sebou. "Začali jsme perfektně, ale v posledních pěti minutách první třetiny jsme si trošku koledovali. Soupeř využil chybiček. Ale vstup do druhé třetiny nám vyšel, a to, že jsme dali rychlý gól na 3:2, bylo rozhodující," řekl Ton. Sparta si v sérii vypracovala první mečbol.

Ton však varoval před soupeřovou silou na cizích kluzištích. "Nemyslím si, že Vítkovice nemají co ztratit, jak říkají. Pojedou k nám, kde ze čtyř zápasů třikrát vyhrály. Jestli to chceme ukončit, musíme předvést výkony jako tady. Jsem ale rád, že se potvrdila naše víra v to, že si sem jedeme pro dvě vítězství. Za to jsme šťastní," dodal Ton.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy ze čtvrtého čtvrtfinále Vítkovice - Sparta
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články