Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Tohle se může stát jen v Hradci Králové, řekl Lubina, kterého napadli domácí fanoušci

Východočeské derby v rámci 39. kola, které vyhrál Hradec Králové 2:1, se neslavně zapsalo do dějin extraligy. Před startem závěrečné třetiny došlo k incidentu mezi trenérem Pardubic Ladislavem Lubinou a dvěma hradeckými fanoušky, při kterém byl kouč Dynama fyzicky napaden. Až poté zasáhla pořadatelská služba domácího klubu. Hradecký klub se po zápase Lubinovi omluvil v prohlášení, v němž jednání obou fanoušků odsoudil. Další zápasy 39. kola včetně přímého přenosu utkání Karlovy Vary – Plzeň můžete sledovat v pořadu Buly hokej živě od 15:35 na ČT2.

Trenér Ladislav Lubina v rozmluvě s hráči Pardubic
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Je to smutné, ale tohle se může stát jen tady v Hradci Králové. Nikde jinde. Dva fanoušci soupeře mě napadli. Standardně slovně a pak po jednom fyzicky, což je neuvěřitelné v extraligovém utkání," řekl po utkání Lubina.

Než pořadatelé stihli zasáhnout, Lubina se musel útočníkům postavit sám. "Myslím si, že jsem se bránil celkem statečně," podotkl. "Pořadatel by měl předpokládat, že je derby vyhrocené, že určitě věci taky už byly v minulosti, budou se opakovat a dá se jim předejít. Na extraligovém stadionu by se tohle stávat nemělo. S tím asi budeme všichni souhlasit."

Na otázku, zda pořadatelé situaci nezvládli, odpověděl: "Já si myslím, že ji zvládli úplně perfektně. Oni to mají takhle připravené, aby to tak fungovalo. Tak si myslím, že to bylo podle plánu tak, jak to mělo být."

Problematické situaci v Pardubicích se věnoval nový díl Hokej fokus podcastu:

Ze střídačky pak ještě požadoval další sjednání pořádku. "Buď nám zajistíte pořadatelskou službu, nebo jdeme pryč. Jasný?" vzkázal Lubina sudím Oldřichu Hejdukovi a Romanu Mrkvovi. "Incident pokračoval dál. Další příznivci domácích bouchali na plexisklo za střídačkou. Bylo to nedůstojné tomu utkání, proto jsem říkal, ať nás nechají v klidu hrát."

Při nástupu k utkání i před druhou a třetí třetinou hradecký kotel skandoval: "Lubina je vrah." To se snaží kouč Pardubic nevnímat. "Neovlivňuje mě to," podotkl Lubina, který v červenci 2008 způsobil u Trotiny na Královéhradecku dopravní nehodu, při níž zahynul otec fotbalisty Vratislava Lokvence.

Lubina z místa nehody utekl a za více než šest hodin se přihlásil na policii ve Dvoře Králové nad Labem. V květnu 2009 byl za nehodu, útěk od nehody a neposkytnutí pomoci odsouzen na dva roky podmíněně.

Útok fanoušků ho prý až tolik nepřekvapil. "Tady je to normální, stalo se to tady takovým koníčkem, je to v Hradci standardní záležitost. Tak s tím člověk počítá," prohlásil Lubina.

Podle něj bude mít incident s fanoušky ještě dohru. "Já myslím, že budou ještě horší věci a budu k tomu mít ještě jiné starosti. Myslím si, že ten incident nekončí tím, že tady skončil zápas. Tím nechci vůbec nic říct a zatím nezvažuju vůbec nic. Myslím, že minimálně disciplinární komise by se tím měla zabývat," uvedl Lubina.

Hradecký klub se Lubinovi omluvil

Po zápase už nešel kolem diváků, ale na pokyn pořadatele se vydal přes led. Žádných velkých omluv se hned po utkání nedočkal. Vzápětí se s ním ale potkal kapitán Mountfieldu Dominik Graňák, který se omluvil.

Domácí klub reagoval po zápase v prohlášení. "Mountfield HK se distancuje od chování dvou návštěvníků a incidentu, který způsobili před začátkem třetí třetiny. Hokejový klub ve spolupráci s pořadatelskou službou chtěl podobnému problému předejít, proto hlavního trenéra hostujícího celku doprovázeli na hráčskou lavici dva členové pořadatelské služby," uvedl hradecký klub.

"Ti se také snažili celý incident co nejdříve vyřešit a následně předali oba viníky Policii České republiky k dalšímu řízení. Vedení klubu Mountfield HK nesouhlasí s podobnými excesy a takové chování důrazně odsuzuje. Zároveň se za způsobené problémy hlavnímu trenéru hostujícího celku omlouvá," napsal domácí klub.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články