Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

To nějak vyplynulo ze hry. Když tu šanci mít budu, tak budu chtít vystřelit, uvedl nahrávač Růžička

Do statistik zápasu 38. kola extraligy proti Liberci se zapsal jen jako asistent. Martin Růžička přispěl k výhře Třince nad Bílými Tygry 4:3 dvěma přihrávkami, ale po návratu po dlouhém osmiměsíčním zranění absenci ve střelecké listině po druhém zápase sezony neřešil.

Martin Růžička
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

"Tak dlouhou pauzu jsem měl od soutěžního utkání poprvé v životě. Naposledy jsem bruslil v srpnu, než se mi to stalo a na led jsem znovu skočil někdy kolem Vánoc," řekl Růžička. Přiznal, že nevěděl, co od sebe může v utkáních čekat. "Vlastně to pořád nevím. Jsou za mnou dva zápasy. Uvidíme, jak bude tělo reagovat," dodal.

Růžička přiznal, že obavy po zranění měl. "Zkoušel jsem je ale vymýtit z hlavy, protože s tím do zápasu jít nejde. Čekám, co to s tělem udělá. Už nejsem nejmladší," řekl čtyřiatřicetiletý útočník. "Samozřejmě se ještě necítím úplně v top formě, ale budu na tom pracovat. Myslím si, že je to lepší a lepší každým dnem," pokračoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Liberec

Obávaný kanonýr nastupoval v obou zápasech v elitním útoku po boku Wojtka Wolského a Petra Vrány. Oběma připravil v první třetině gól na 1:0 a 2:1. Ačkoli je pověstný zejména góly, na kontě má ve dvou utkáních tři přihrávky. "To nějak vyplynulo ze hry. Když tu šanci mít budu, tak budu chtít vystřelit. Jak Petr, tak Wojtek si tam ale našli místo a jsem rád, že to proměnili a pomohli jsme týmu," podotkl.

Růžička navíc v úvodní třetině vybojoval i trestné střílení, ke kterému se ale postavil Wolski. "To určuje trenér. Wojtek ty nájezdy jezdí dobře, dává góly, tak přece to nebude tak, že přijdu a hned pojedu. Jsem rád, že mu to tam padá, protože v Pardubicích dal taky důležitý gól (z trestného střílení). Když ale trenér určí mě, pojedu rád," prohlásil.

I Růžička se mohl zapsat mezi střelce. "Nějaké šance tam byly, ale úplně se na to neupínám. Určitě by to sebevědomí pomohlo, protože se ode mne ty góly asi čekají. Ale já na to úplně nekoukám. Hlavně se potřebuju cítit dobře, a když se budu cítit dobře, tak ty góly přijdou. Jestli dnes nebo příště... Důležité je, že jsme vyhráli, protože ty body potřebujeme, abychom byli v klidnějších vodách a mohli hrát svůj hokej," pronesl.

Liberec přijel na led obhájce titulu jako lídr tabulky, vyhrál 19 z předchozích 22 utkání. Pozvedlo ho angažování Dominika Hrachoviny, který před utkáním vedl statistiky brankářů v úspěšnosti zásahů (94,78 procenta) i průměru inkasovaných branek na zápas (1,41).

"Střetly se dva vyrovnané týmy, každý měl hodně šancí. Myslím si, že jsme dali góly, když jsme potřebovali. A když jsme byli ve vedení 4:3, tak jsme si to tak nějak hlídali. Také Kouba (Jakub Štěpánek) chytal výborně," řekl Růžička. Poslední třetina přinesla jen šest střel (2:4 z pohledu Třince) a žádnou šanci. "Tam už se hraje na vítězství. Už to není o tom, kdo dá gól, ale jestli to udržíme. Nemuseli jsme dát gól, hlavně jsme chtěli vyhrát zápas," uvedl Růžička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články