Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Těžký zápas. Hráli o hodně lépe, hodnotil Řepík další výhru nad Hradcem

Podruhé během šesti dnů dokázali hokejisté Sparty porazit Hradec Králové a nadále jim patří první místo v tabulce. Podle kapitána Michala Řepíka, který se pod vítězství 4:1 podepsal dvěma brankami a přihrávkou, taková utkání posouvají pražský tým dál.

"Takovéhle zápasy nás určitě můžou posouvat. Když je to 1:1 po dvou třetinách a není nic rozhodnutého," řekl Řepík po utkání.

Pražané bodovali naplno potřetí za sebou, ale věděli, že jejich výkon nebyl bez chyb. "Snažíme se na tom pracovat směrem k play-off. Ztratili jsme nějaké zápasy, v nichž jsme vedli, což by se nám nemělo stávat, ale snažíme se z toho poučit a zlepšit se," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha – Hradec Králové

Východočeši potrápili domácí mnohem více než v úterý, ačkoliv prohráli rovněž tříbrankovým rozdílem. "Musím říct, že hráli o hodně lépe než minule. 'Machy' tam měl dost těžkých zákroků, udělali jsme také nějaké chyby," ocenil Řepík výkon brankáře Matěje Machovského.

"Možná nám také nešly nohy tak, jak bychom si představovali," přemítal Řepík. "Těžký zápas, ale potom, co jsme dali ten druhý a třetí gól, už jsme tu třetí třetinu jistili, hráli jsme dobře dozadu a k ničemu jsme je nepouštěli."

V utkání stihl tři body, ze dvou jeho gólů byl ten zkraje třetí části i vítězný, když zužitkoval nahrávku Vladimíra Sobotky. "Já to ze začátku ani pořádně neviděl. Snažil jsem se obtočit kolem bránícího hráče, 'Sob' mi to krásně prohodil a já se to snažil rychle vystřelit. Nevím, zda mu to propadlo mezi nohama nebo pod rukou, ale viděl jsem to až potom, co puk přešel za čáru," konstatoval Řepík.

Třetí nulu za sebou neuhájil brankář Machovský. "Nemrzí to, já jsem vážně rád, že jsme porazili těžkého soupeře a máme tři body. Byla to jen otázka času, protože jsme tam druhou třetinu hořeli celkem hodně a byl jsem rád, že to po jejím skončení bylo 1:1," prohlásil Machovský, jehož neprůstřelnost se zastavila na 199 minutách a 30 sekundách.

"Já jsem i za tohle hrozně rád, protože se mi taková série ještě nikdy nepovedla, ale je to hlavně obrázek toho, jak to funguje v celé defenzivě. Kolem Vánoc, kdy jsme dělali spoustu chyb, jsme si s klukama vyříkali pár věcí, teď se tím všichni snažíme řídit. Trochu mrzí jen to, že to skončilo při naší přesilovce, být to při jejich výhodě, tak si člověk řekne 'dobrý, povedlo se jim to', ale takhle je to škoda," připustil Machovský.

Prostřelil ho ranou z první Marek Zachar při přečíslení dvou na jednoho. "Bylo to těžké... To přečíslení tam vzniklo na červené čáře a my jsme to špatně vyřešili s Honzou Košťálkem. Ta nahrávka pak byla už jen o tom, jestli trefí odkrytou klec, nebo ne," popsal Machovský.

Také v neděli mu kryl ze střídačky záda Alexander Salák, nedávná posila týmu. Zkušenějšího parťáka dosud na led v zápase nepustil. "Známe se už déle. Je to čerstvý závan v šatně a energie sama o sobě. On je velká osobnost a já jsem za něj strašně rád, že je tady. Rozumíme si skvěle a Saša mě tlačí do dobrých výkonů," ujistil Machovský.

Pražany nyní čeká série tři venkovních utkání, představí se v Brně, Litvínově a Třinci. "Zápasy jdou v rychlém sledu, uvidíme, jak to trenéři vyřeší, ale Sašův start se určitě blíží," zakončil Machovský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články