Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Těžkého losu jsem se obával. Devět bodů je paráda, hlásí spokojený Pech

Vynikající start do nového extraligového ročníku zažívají hokejisté Českých Budějovic. Vyhráli totiž doposud všechny tři zápasy. Šesti kanadskými body se na tom podílel i útočník Lukáš Pech, který v úterý gólem a dvěma asistencemi pomohl Motoru k vítězství 6:3 nad Litvínovem. Zkušený hráč, jenž v pondělí oslavil 39. narozeniny, po zápase řekl, že je maximálně spokojený. Přitom měl kvůli náročnému losu ze začátku sezony obavy.

Lukáš Pech oslavuje se spoluhráči z Motoru gól
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

"Máme devět bodů, takže za nás dobré. Těžký začátek, těžký los. Neměli jsme jednoduché soupeře, ale poradili jsme si s tím. Paráda," uvedl Pech v rozhovoru na klubovém webu.

Motor nejprve vyhrál na ledě mistrovského Třince, následně doma porazil Brno a v úterý Litvínov. "Opravdu jsem se začátku obával a myslím, že jsme se toho zhostili dobře. Jsme až překvapení. Samozřejmě jsme rádi, že přišli diváci, a tohle je odměna," doplnil.

Pech může být spokojený i se svými výkony a produktivitou. S šesti body se posunul na druhé místo v kanadském bodování extraligy, lépe je na tom jen spoluhráč z elitní formace Milan Gulaš. "Snažil jsem se v přípravě nic neošidit, a když byl čas, tak jsem trénoval. Šel jsem do toho naplno a jsem rád, že se to zúročilo," řekl Pech.

Po jeho gólu bezprostředně po buly na 3:2 v polovině utkání se trenér Vervy Vladimír Růžička rozhodl střídat brankáře a z ledu stáhnul Denise Godlu. "Neřeším, zda jsem ho vyhnal. Asi to měl být impuls pro Litvínov. Nemohl s tím moc co dělat. Třikrát jsem promáchl puk a potom mi přistál na hokejce. Zasouval jsem to tam a on si to ještě lapačkou strčil nahoru. Je otázka, zda to mohl chytat," podotkl.

České Budějovice nyní čekají zápasy v Mladé Boleslavi a v Hradci Králové. Podle Pecha může hrát Motor ještě lépe. "Vždy se dá na něčem zapracovat. Určitě můžeme hrát lépe s kotoučem v obraně a lépe ho dostávat ven. Nedostávat se pod tlak. I v útoku si více dovolit. Jsou to detaily, ale jinak zatím naše hra není špatná," dodal Pech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články