Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Tentokrát Kladno v Mladé Boleslavi narazilo a nedalo ani gól

Kladno poslední tři zápasy s Mladou Boleslaví vyhrálo a chtělo si spravit náladu po porážce s Třincem. Ale i Boleslavští nechali v minulém kole body ve Vítkovicích, odkud si odvezli nakládačku 0:4, a tak chtěli potěšit vlastní fasnoušky v ochozech jejich stadionu. A to se jim podařilo, nedali hostům šanci. Stálou převahu vyjádřili góly Kousal, Fořt a Kantner, kteří své trefy rozdělili do každé třetiny. Při power-play hostů uzavřel skóre na 4:0 v poslední minutě do prázdné branky Kladna Stránský. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Ml. Boleslav - Kladno

"Kladno mělo stejně bodů jako my a věděli jsme, že hrají dobrý hokej a ty jejich zápasy byly dost kvalitní. Dobře jsme se ale připravili a dotáhli to do vítězného konce. Musím poděkovat klukům, jak to dnes odmakali. Vychytaná nula vždy potěší, ale já jsem fakt rád hlavně za ty tři body, protože to bylo ubojované, což se možná cení ještě o to víc," prohlásil brankář Filip Novotný, který měl šestnáct zákroků a připsal si první nulu v sezoně.

Úvodní dějství bylo tak trochu hrou kočky s myší a Kladenští mohli být rádi, že po jeho skončení měli pouze jednobrankové manko. Domácí nápor otupil v šesté minutě faulem Stříteský, přesilovku hostů ale zkrátil Dotchinův prohřešek, byť se zdálo, že domácího hráče poslal místo něho nechtěně k zemi jeden z rozhodčích. Pouhé dvě sekundy před vypršením trestu kanadského beka otevřel skóre Kousal.

Nedlouho poté měli Bruslaři ideální možnost k navýšení náskoku, když hráli 45 sekund přesilovku pět na tři. Hosty však držel nad vodou výborně chytající Brízgala a když už byl v pokračující klasické přesilovce překonaný, zastoupila ho branková konstrukce, na níž zazvonil tečující Lunter. Brízgala si jen za první dvacetiminutovku připsal hned dvacet úspěšných zásahů, jeho protějšek Novotný čtyři.

"Už minule ve Vítkovicích (0:4) jsme měli hodně střel, ale hlavní rozdíl byl v tom, že dnes to bylo mnohem efektivnější a měli jsme tam hráče kolem brankoviště, zatímco ve Vítkovicích jsme tam neměli nikoho. I ten první gól – byť v přesilovce – byl z toho, že tam pracoval hráč na hraně brankoviště a my jsme za to byli odměněni," řekl asistent domácího trenéra Petr Haken.

Ve 25. minutě mohlo být zčistajasna vyrovnáno, když Procházka obral v blízkosti domácí branky o kotouč Jeřábka, ale Novotný spoluhráčovu chybu napravil dobrým zákrokem. Před polovinou utkání dostal do ideálního prostoru nabito Fořt a nezaváhal - 2:0. Právě autor gólu pak ve 35. minutě ujel spolu s Lunterem v oslabení do přečíslení dvou na jednoho, oba se dostali do velkých šancí k zakončení, ale Brízgala si vysloužil potlesk kladenských fanoušků.

Přestože Kladenští pokračovali i ve třetím dějství ve zlepšeném výkonu, žádné ovoce jim to nepřineslo. A když se ve 45. minutě prosadil Kantner, bylo zřejmé, že s jeho gólem prakticky definitivně uhasly i jakékoliv naděje Rytířů na zvrat. V závěru vše potvrdil gólem do prázdné branky Stránský.

"Domácí jsou bruslařsky výborný týmem, to ví celá liga, že Boleslav je skutečně bruslařský tým, kterému když se nevyrovnáš bruslením, tak s nimi můžeš jen těžko hrát. A my jsme se jim dnes bruslařsky nevyrovnali, takže jsme neměli moc šancí vyhrát," přiznal hostující kapitán Tomáš Plekanec.

BK Mladá Boleslav - Rytíři Kladno 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. P. Kousal (Pýcha, J. Stránský), 29. Fořt (J. Stránský, Kotala), 45. Kantner (P. Kousal, Stříteský), 60. J. Stránský (Fořt). Rozhodčí: Pražák, Pilný - Frodl, Kajínek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 3233.

Mladá Boleslav: F. Novotný - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Jánošík, Štich - Aberg, Lantoši, Šťastný - J. Stránský, Fořt, Kotala - P. Kousal, O. Najman, Kantner - Eberle, Bičevskis, Lunter. Trenér: Čihák.

Kladno: Brízgala - Dotchin, Slováček, Ticháček, Sotnieks, Kehar, Cibulskis - Kubík, Plekanec, M. Procházka - Brodecki, Klepiš, Babka - Zikmund, Filip, M. Beran - O. Bláha, Indrák, Melka. Trenér: O. Vejvoda ml.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články