Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Teď si to užijeme a na Liberec budeme myslet až v úterý, řekl Dravecký

Byl u všeho – dva góly dal a jednomu zabránil. Vladimír Dravecký se hodně zasloužil o výhru třineckých hokejistů v rozhodujícím sedmém semifinálovém utkání s Plzni 5:1. "Jsem rád, že mi to tam padlo, a že jsem týmu pomohl, ale je to týmová práce," řekl třiatřicetiletý útočník, který v play-off při zdravotních problémech spoluhráčů zaskakuje v defenzivě.

Vladimír Dravecký
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Třiatřicetiletý Slovák ve třetí třetině zabránil, aby Plzeň snížila na 2:3. Puk po Němcově střele za překonaným gólmanem Hrubcem stačil akrobaticky udržet před brankovu čarou. Jen prý napravoval své zaváhání. "Já jsem jako obránce nejprve zaspal, takže jsem jen hasil svoji chybu. Němec šel sám na branku a moc mě těší, že se mi to podařilo zachránit a neskončilo to gólem," uvedl Dravecký.        

Oceláři se nelekli faktu, že Plzeň v play-off sedmý zápas ještě nikdy neprohrála. "Něco jsem četl, ale soustředili jsme se na svůj výkon. Splnili jsme do puntíku věci, které jsme si před zápasem řekli, a to bylo zásadní," řekl Dravecký.        

Podle něj bylo důležité, že se Třinci poprvé v sérii povedlo vstřelit v zápase první gól. Dal ho právě Dravecký ve vlastním oslabení při Werekově vyloučení. "Podařilo se mi zachytit přihrávku. Nechtěl jsem spekulovat a pánbůh zaplať, že to vyšlo," popisoval slovenský hokejista, který v závěru první části zvýšil na 3:0.   

"Ten druhý gól byl z pozice obránce. Viděl jsem, že Erik (Hrňa) má čistý puk, tak jsem si zakřičel a on mi to dal. Myslím, že rozhodly ty dva góly na začátku," konstatoval.        

Třinec dokázal otočit sérii z 0:2 na 4:3, když doma prohrál oba úvodní zápasy. "Po těch dvou porážkách jsme si řekli, že do toho půjdeme jako Plzeň. Když u nás vyhrála oba zápasy, můžeme je vyhrát i my. To se povedlo, vrátili jsme to na naši stranu. Škoda šestého utkání, ale dnes jsme to vyhráli a postupujeme do finále," komentoval postup Dravecký.

Třinecké ve finále čeká Liberec a Oceláři mají jen dva dny na přípravu i odpočinek. Série začíná už ve čtvrtek. "Připravíme se a věřím, že budeme úspěšní. Moc na to ale ještě nemyslím. Teď si užijeme postup a na Liberec začneme myslet od úterka," dodal Dravecký.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články