Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Takový start jsem ještě nezažil, zářil Cienciala, který dvěma góly skolil bývalý klub

S novým týmem se veze na dobré vlně a daří se mu i osobně. David Cienciala z Pardubic přidal po třech asistencích z pátečního domácího duelu proti Plzni (4:0) dva góly na ledě Mladé Boleslavi a i díky jeho vítězné trefě uspěli Východočeši ve 2. kole extraligy 4:3. Pro bývalého hráče Středočechů, za které hrál dva roky, bylo utkání speciální.

Pardubický David Cienciala se raduje ze vstřelené branky
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Určitě by každý chtěl takhle vstoupit do sezony. Jsme za to moc rádi, protože máme za sebou dva ohromně těžké zápasy, ale liga má strašně moc kol. Musíme jít zápas od zápasu stejně jako třetí třetinu a bude to dobré," řekl Cienciala po utkání, v němž jeho tým v závěrečném dějství otočil nepříznivý stav 1:3.

Cienciala se v novém působišti uvedl pěti body ve dvou zápasech. "Jsem za to rád. Takový start jsem ještě nezažil. Ale spíš jsem rád za šest bodů, které jsme uhráli týmově. To je to hlavní. Musíme v tom pokračovat dál," uvedl Cienciala.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Pardubice

Do utkání nastoupil na rozdíl od spoluhráče Ondřeje Romana, s kterým se v úvodu pátečního duelu s Plzní nešťastně srazil. Otřesený Roman bude podle vyjádření majitele klubu Petra Dědka pár týdnů mimo hru, Cienciala s šrámem na nose a monokly pod očima hrát může. "Jsou to následky toho střetu. Ráno jsem nemohl otevřít oči," přiznal.

Zápas, který pro něj je výjimečný, mu neunikl. "V Bolce proti Třinci to bylo taky speciální a teď to bude speciální proti dvěma týmům. Já se sem strašně rád vracím. Nemůžu říct jediné špatné slovo na klub, takže jsem se moc těšil," prohlásil k souboji proti nedávným spoluhráčům.

Pardubice dokázaly v Mladé Boleslavi přerušit sérii 12 porážek a uspěly na jejím ledě poprvé od 11. prosince 2015. "Takové série jsou, že někdo na někoho venku moc neumí. Ale vždycky to musí skončit. Měl ji i Třinec ve Zlíně. Když jsem byl v Boleslavi, tak nevyhrála několik let v Liberci a zlomili jsme to taky. Tak jsem říkal klukům, že to musí jednou přijít a přišlo to teď," prohlásil Cienciala.

Před třetí třetinou ale Dynamo prohrávalo 1:3. "Byli dvě třetiny lepší. My jsme hráli hrozně, ale ve třetí třetině udělali trenéři nějaké změny a prospělo to. Řekli jsme si, že musíme bruslit, jít za tím, hrát jednoduchý hokej a zkoušet to nahazovat na bránu," řekl Cienciala.

"Od prvního střídání jsme to plnili, dali jsme pak gól na 2:3, který nás hodně zvedl. Na 3:3 a na 4:3 už to bylo o štěstí. Odrazilo se to tam, ale šli jsme si za tím. Takhle musíme hrát od začátku a ne až od třetí třetiny," doplnil útočník, který má v extralize na kontě z 269 utkání 94 bodů za 45 branek a 49 asistencí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články