Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Tah znamenající důvěru a klid před play-off. Čiliak v Brně prodloužil o dva roky

Obě strany jsou spokojené, takže v podstatě nebylo co řešit. Brankář Marek Čiliak bude i v příštích sezonách chytat za Kometu Brno, s níž podepsal novou dvouletou smlouvu s opcí. Slovenský gólman se do Komety vrátil na konci ledna ze Slovanu Bratislava a posunul na pozici dvojky Karla Vejmelku, na něhož brněnský klub také uplatnil už dříve opci.

Brankář Komety Marek Čiliak
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Jsem rád, že Marek Čiliak zůstává v Kometě a že jsme se dohodli na delší smlouvě. Také jsem si přál, abychom smlouvu podepsali před nadcházejícím play-off, aby byl Marek v co největší psychické pohodě," uvedl hlavní kouč a majitel Komety Libor Zábranský.

Osmadvacetiletý slovenský reprezentant působí v Kometě s přestávkami od roku 2005 a v předešlých dvou letech se výrazně zasloužil o zisk mistrovských titulů. Loni zamířil do KHL a chytal za Slovan, na konci přestupního období se ale vrátil do Brna.

"Bavili jsme se o tom už delší dobu. Byli jsme velmi rychle dohodnutí, co se týká délky smlouvy a tak dále. Čekalo se jen, až to hodíme na papír. Neuvažoval jsem o něčem jiném, jsem v Brně spokojený a jsem tady doma. Kam jinam bych chodil? Mám tu rodinu, která je tady šťastná," řekl Čiliak, který v extralize odchytal 255 zápasů a dvakrát byl vyhlášen nejlepším brankářem soutěže.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články