Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sýkora ukončí trenérskou kariéru, Růžičkovi bude v Litvínově asistovat Mlejnek

Od reprezentační dvacítky k tradičnímu českému klubu. Novým asistentem hlavního trenéra Vladimíra Růžičky na střídačce hokejového Litvínova se stal Karel Mlejnek. Dosavadní kouč juniorské reprezentace nahradí Václava Sýkoru, který na severu Čech po dvou sezonách končí a završit by měl i trenérskou kariéru. Mlejnek podepsal s Vervou roční smlouvu s opcí.

Václav Sýkora na litvínovské střídačce
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Jsme rádi, že se nám podařilo Karla získat do našeho realizačního týmu. Má zkušenosti s trénováním v reprezentaci i extralize a věříme, že pro nás díky svým zkušenostem bude velkým přínosem," uvedl generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Pětačtyřicetiletý Mlejnek v minulosti působil v Karlových Varech, Liberci a v Sokolově. Byl i asistentem u seniorské reprezentace a dva roky hlavním koučem juniorského národního týmu. "Jsem moc rád, že jsem byl Vláďou Růžičkou osloven. Na novou spolupráci se moc těším. Věřím, že společně posuneme Litvínov tam, kam si všichni přejeme. Pro mě je to vynikající angažmá," řekl Mlejnek.

Devětašedesátiletý Sýkora se do Litvínova, který v minulosti několikrát vedl, vrátil před dvěma lety jako spolupracovník Vladimíra Országha. Po odvolání slovenského kouče pokračoval jako Růžičkův asistent. Teď se chystá ukončit trenérskou kariéru.

"Končí trenér, který patřil v posledních desetiletích k největším trenérským osobnostem. Působil ve Finsku i ruské KHL. Získal dva extraligové tituly a vychoval spoustu hráčů. Má už svůj věk, tak se rozhodl ukončit svou úspěšnou kariéru. Jeho rozhodnutí chápu a přeji mu hodně zdraví a štěstí v hokejovém důchodu," dodal Hynek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články