Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sýkora opouští Hradec Králové. V KHL bude trénovat Soči

Hokejový trenér Václav Sýkora bude v příští sezoně působit u týmu HK Soči v Kontinentální lize. Bude součástí trenérského štábu kouče Sergeje Zubova. Šestapadesátiletý kouč vedl v poslední sezoně Hradec Králové, ale po vyřazení v semifinále s Třincem u týmu skončil. Sýkora již v Rusku působil, a to v Petrohradu a Čerepovci, v KHL vedl i Lev Praha.

Václav Sýkora
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Václav nebude klasický asistent. Jde do Soči jako zkušený trenér, který bude na úrovni Zubova s tím, že rozhodující slovo bude mít Zubov," uvedl Robert Spálenka z agentury Sport Invest, která se na Sýkorově angažmá podílela.

Sýkora působil v Hradci Králové od listopadu 2015, nejprve jako konzultant, od sezony 2016/17 tým vedl z pozice hlavního trenéra. Dvakrát dovedl Mountfield do semifinále play-off, což však vedení klubu v letošním roce považovalo za neúspěch. I proto na východě Čech skončil.

"I kdyby Václav zůstával v Česku, už měl jasno v tom, že by se z pozice hlavního kouče chtěl přesunout právě do této role. Lákalo ho předávat své zkušenosti mladším kolegům. Soči se tenhle model velmi zamlouval. Pomohlo i to, že se Václav s trenérem Zubovem dobře znají a vědí, co od sebe navzájem očekávat," řekl Spálenka. Bývalý vynikající obránce Zubov se se Sýkorou potkal v sezoně 2010/11 v Petrohradu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články