Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Svoboda zamkl branku. Vítkovice slaví počtvrté za sebou, Kladno odjíždí s prázdnou

Čtyřicet zákroků bez inkasovaného gólu. Brankář Vítkovic Miroslav Svoboda vynuloval kladenské střelce a výraznou měrou přispěl k vítězství 3:0. Bilancí 1+1 zazářil také Rastislav Dej a velmi slušně zaplněná Ostravar Aréna slavila čtvrtý úspěch svěřenců Mojmíra Trličíka v řadě. Rytíři naopak prohráli už pošesté za sebou. 

Brankář Miroslav Svoboda z Vítkovic likviduje šanci Jaromíra Jágra z Kladna
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Ostravané začali aktivně a první slibnou příležitost měl Mallet, který se bekhendem snažil poslat puk pod horní tyčku, ale kladenský brankář Cikánek zasáhl včas. Hosté přidali na aktivitě a snažili se pálit ze všech pozic.

Ke dvěma střelám se dostal i Jágr. Nejprve zblízka trefil Svobodu, následně vystřelil bez přípravy z pravého kruhu, nicméně zamířil jen do betonu vítkovického gólmana.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Kladno

V polovině utkání se do rozepře dostali Lakatoš s Romančíkem a v době, kdy oba hráči seděli na trestné lavici, padl úvodní gól. Rosandič rychle zavezl kotouč do pásma, předal ho Malletovi, ten ho posunul na Deje, jenž pohotově přes dotírajícího Jágra doklepl puk do poloprázdné svatyně.

Vzápětí mohli Rytíři srovnat poté, co Vítkovičtí zapomněli na Zikmunda. Hostující útočník se ocitl sám před Svobodou, ale překonat ho nedokázal.

Ostravané s jistým Svobodou mezi tyčemi dál drželi těsný náskok a definitivně rozhodnuto bylo v 51. minutě, kdy si pomohli přesilovkou. Schleiss chytrou zpětnou přihrávkou našel Štencela, který si rychlou kličkou položil Cikánka a poslal puk do odkryté klece.

Kladno si ještě vzalo trenérskou výzvu, ale rozhodčí po ověření videa nezměnili názor. Vítkovice nakonec zvítězily 3:0 po zásahu Bukartse do opuštěné kladenské branky. Rytíře od posledního sestupového místa dělí pouze šest bodů.

"Věřím, že extraligu zachráníme. Je to škoda, protože než jsme dostali první gól, byli jsme lepší. Vytvořili jsme si šance i nenápadné akce, které mohly skončit gólem. Vítkovický brankář ale chytal výborně. Kdybychom vyrovnali na 1:1, zápas by byl dál otevřený. Tentokrát jsme gól bohužel nedali a prohráli jsme," uvedl útočník Kladna Petr Vampola.

"První třetina byla z naší strany slušně řečeno hrozná a podržel nás brankář Svoboda. Pak jsme pomalu začali přebírat otěže. Po prvním gólu už jsme hráli svou hru, navýšili jsme vedení a zápas jsme si pohlídali. Jsme moc rádi za velmi důležité tři body," řekl asistent trenéra Vítkovic Rostislav Klesla.

HC Vítkovice Ridera - Rytíři Kladno 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 32. Dej (Mallet, Rosandič), 51. Štencel (Schleiss, Dej), 60. Roberts Bukarts (Výtisk). Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 9635.

Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Štencel, Dudas, Rosandič, R. Černý, Výtisk, L. Kovář - Lakatoš, J. Hruška, Roberts Bukarts - Schleiss, O. Roman, Indrák - Mallet, R. Veselý, Dej - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.

Kladno: Cikánek - B. Nash, Austin, A. Lakos, Kehar, Romančík, Barinka - Jágr, Vampola, Zikmund - Redlich, Melka, J. Strnad - Bílek, Stach, P. Machač - Hovorka, T. Kaut, O'Donnell. Trenéři: D. Čermák a Lidický.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články