Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Svoboda? Vždycky góly dávat uměl, uvedl nahrávač Růžička. Chomutovští nyní vyhlíží Boleslav

Gólem a třemi asistencemi pomohl Pirát Vladimír Růžička mladší k tříbodové výhře nad Pardubicemi 6:1. Poslední Chomutov tak ztrácí na třinácté Dynamo už jen čtyři body a ještě více tím dostal Východočechy pod tlak. V příštím zápase se navíc parta okolo trenéra Vladimíra Růžičky staršího utká s Mladou Boleslaví, která má o deset bodů více než Severočeši. Stáhnou další náskok?

Chomutovský Vladimír Růžička se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Jsem rád, že jsem pomohl svými body týmu k výhře, protože jsme s Pardubicemi hodně blízko sebe. Byl to zápas o šest bodů. V naší lajně jsme měli šance už v minulém zápase, ale neproměnili jsme je," poukázal Růžička mladší na spolupráci v elitní formaci Severočechů.

Právě s Tomášem Svobodou jim zápas vyšel, bývalý hráč Dynama vstřelil dvě branky a připojil přihrávku. "Mohl dát klidně hattrick, protože měl hrozně moc šancí. Jsme rádi, že to prolomil, ale neřešíme, že to bylo proti Pardubicím. Čekáme od něj góly, přišel jako střelec, kterým bezpochyby je. Znám ho od dorostu. Vždycky góly dávat uměl, takže jsem rád, že mu to tentokrát vyšlo," řekl osmadvacetiletý útočník Růžička.

Chomutov se může opřít o zlepšený útok, výraznější produktivitu, ale také gólmana Justina Peterse. "Přijde mi, že je z jiné planety. Je neskutečné, jak chytá. Musím říct, že mu ani na tréninku nejde dát gól. Nedivím se, že když na něj někdo dvakrát za zápas vystřelí, že mu nemůže dát gól," ocenil Růžička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov – Pardubice

"Je hrozně klidný. I na tréninku vypadá, že má všude místo a bude to vždycky gól. Když na něj jedu, říkám si, že v bráně snad ani není, ale pak něco někde vyletí a on to čapne. Neskutečný, nečekal jsem, že bude tak výborný," doplnil uznale Růžička.

Díky zlepšenému výkonu se družina, kterou z pozice kouče vede jeho otec Vladimír, pomalu zvedá. V neděli ji čeká další důležitý duel s dvanáctou Mladou Boleslaví. Ta má o deset bodů víc než Piráti.

"Jdeme nahoru, ale musíme pokračovat. Máme ještě dost zápasů před sebou. Od jisté doby hrajeme super hokej; řekl bych i lepší a hezčí než minulý rok. Na to se však nehraje, prostě musíme vyhrávat i ošklivé zápasy. Teď jsme jeden vyhráli, napadalo nám to, ale nesmíme to přeceňovat. Nesmíme polevit, čeká nás Boleslav, která se rovněž zvedla a hraje dobře," uzavřel Růžička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články