Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Svačina skóroval po deseti sekundách a Oceláři zdolali bezzubé Vítkovice i podruhé

Oceláři ovládli i druhé čtvrtfinále, když Vítkovice na domácím ledě porazili 3:0. Hosté vyšli poosmé v sezoně střelecky naprázdno, takže vítězný byl už zásah Vladimíra Svačiny z desáté sekundy. U dvou branek asistoval Martin Růžička. Oceláři vedou 2:0 na zápasy, třetí utkání se bude hrát v neděli od 15 hodin v Ostravě.

Utkání Třinec - Vítkovice
zdroj: ČTK/Ožana Jaroslav

Oba celky vstoupily do druhého duelu beze změn a stejný byl i vývoj. S tím rozdílem, že gólový úder Třince tentokrát přišel po pouhých deseti sekundách hry. Svačina našlápl po pravém křídle, spíše jen z povinnosti poslal puk na Bartošáka, kterému ale střela nečekaně pod vyrážečkou prošla do sítě.

"Zkusil jsem vystřelit na zadní tyčku, překvapit ho. A myslím, že jsem to trefil dobře. Pro nás důležitý gól, který nás dostal do vedení takhle brzy po startu," prohlásil Svačina. Třinečtí pokračovali v ofenzivě ze středečního souboje a opět diktovali tempo hry. Z tlaku vyvstaly další možnosti, tu největší promarnil v šesté minutě Hrňa, který v přečíslení tří na jednoho přestřelil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. čtvrtfinále play-off Třinec - Vítkovice

Vítkovice proti výborně bruslícímu protivníkovi nedokázaly najít žádnou účinnou zbraň. Až ve 13. minutě se po domácí chybě otevřela dálnice před Hrubce Zdráhalovi, který ale nestihl nabrat potřebnou rychlost a v tísni z dálky vypálil nad branku.

"Dostali jsme hned z první střely gól. Byla to taková střela od mantinelu, ale potom už naše hra měla nějaké parametry oproti včerejšku a po většinu utkání jsme plnili to, co jsme měli. Bohužel bez gólu se hrát nedá," řekl vítkovický útočník Jakub Lev.

Třinec mohl do kabin odkráčet s dvougólovým náskokem. Přestože po Marcinkových dorážkách puk poskakoval centimetry od brankové čáry už za Bartošákem, hosté ho do branky nepustili. Domácí udávali rytmus i ve druhé části a znovu v ní připojili jednu branku. Chmielewski sice z kruhu zakončil pohotovým příklepem bez přípravy, ale puku po odrazu od tyčky pomohl do vítkovické branky manévr pravého betonu brankáře Bartošáka.

"Měl jsem štěstí. Důležité ale bylo vyhrané buly od Davida Ciencialy. Dostal jsem potom puk na jedničku od Ondry Kovařčíka, gólman asi moc neviděl, měl před sebou hodně hráčů. Měl jsem trochu štěstí, že puk skončil za čárou," řekl Chmielewski.

Vítkovice se v útočném pásmu jen lopotně prosazovaly. Ojedinělou příležitost v 33. minutě neproměnil Roman, centimetry pak na druhé straně scházely Vránově teči v přesilovce. Hosté i díky přesilovce v závěru třetí třetiny dokázali přece jen zvyšovat aktivitu, ani jejich nejnebezpečnější hráč a jediný střelec v sérii Tybor ale ve 48. minutě ze sóla Hrubce nepřekonal.

Polanský naopak v 52. minutě zblízka padajícího Bartošáka přehodil a gólem na 3:0 definitivně rozhodl. Stejný hráč mohl ještě zvýšit, ale stoprocentní šanci mu před koncem zlikvidoval Bartošák. "Navázali jsme na hru ze včerejška. Vítkovice ještě přidaly, bylo to bojovnější. Nechci říct vyhrocenější, ale nedarovali jsme si ani metr ledu. Tak to v play-off má být," dodal Svačina.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 2. zápas:

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) Branky a nahrávky: 1. Svačina (Martin Růžička, P. Vrána), 27. Chmielewski, 52. Polanský (Martin Růžička). Rozhodčí: Kika, Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

Třinec: Hrubec - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, Matyáš, M. Doudera - Martin Růžička, P. Vrána, Svačina - Hrňa, Marcinko, Werek - Dravecký, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala - Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Vítkovice: Bartošák - Trška, Hrabal, J. Mrázek, Výtisk, D. Krenželok, Šidlík - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Schleiss, Poletín, Szturc - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera. Trenéři: Petr a Trnka.

Hlasy trenérů po druhém utkání čtvrtfinále play-off hokejové extraligy HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera (3:0):

Václav Varaďa (Třinec): "Očekávali jsme, že Vítkovice budou vzdorovat více. Pomohla nám rychlá branka z desáté sekundy. Tenhle zápas byl velmi vyrovnaný. I když jsme měli spoustu příležitostí, ale i Vítkovice si vytvořily šance ve druhé třetině, kde to smrdělo brankou. Potom jsme si pomohli signálem po buly a druhým, šťastným gólem, který nám malinko dodal klid. Ve třetí třetině jsme si to zkušeně hlídali a došli jsme si pro vítězství. Vnímáme, že to je dobrý start do série, ale série je dlouhá a ve Vítkovicích to nebudeme mít jednoduché. Myslím, že to budou znovu vyrovnané zápasy."

Jakub Petr (Vítkovice): "Paradoxně jsme podali lepší výkon než v prvním utkání, ale rozdíl ve skóre je výraznější. Byly tam věci, které nám ve středu chyběly. Ale našli jsme si cestu, jak favoritovi této série vzdorovat, a uvidíme, jak se to vyvine v Ostravě. Co mi tam markantně chybí, je celková herní rychlost rozhodování. V tom je zatím diametrální rozdíl mezi námi a Třincem. To je vidět v rozhodujících fázích a momentech zápasu. Z dnešního výkonu, přístupu hráčů i herního projevu se můžeme odrazit v domácích zápasech. Vedení Třince v sérii je ale zasloužené."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články