Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Svačina se vrátil do Třince pro druhý titul. Je to pohádka, která nemohla skončit lépe, připustil

Pohádkový příběh zakončil ve finále Vladimír Svačina. V prosinci jej uvolnily ze svých služeb jako nepotřebného Vítkovice a on zamířil do prvoligového Frýdku-Místku. Následně si jej do hlavního týmu povolal Třinec, pod nějž slezský klub patří, a Svačina se v play-off výrazně podepsal pod zisk mistrovského titulu. V šestém finále vstřelil rozhodující druhý gól.

"Lépe to ukončit nešlo, je to hezké. Hlavně děkuji panu Peterkovi (sportovnímu řediteli) a trenéru, že i když jsem neměl ve Vítkovicích důvěru, tak v Třinci jsem ji dostal. Dopadlo to, jak to dopadlo. Je konec pohádky. Musím se přiznat, že mi to teď ani nedochází. Celou sérii, celé play-off jsme hráli parádně," řekl Svačina.

Ocenil výkon spoluhráčů, kteří v závěrečných sedmi minutách ubránili nápor Sparty. "Já jsem jen fandil na střídačce a doufal jsem, že to dobře dopadne," pousmál se pětatřicetiletý útočník.

Třinec vyhrál sérii 4:2 na zápasy a Svačina byl rád, že finále skončilo dnes a nedošlo na rozhodující zápas.

"Ten je vabank. A ještě kdybychom ztratili vedení 2:0 po dvou třetinách, to by mohlo Spartu neskutečně nakopnout a nás naopak trošku nalomit. Dopadlo to nejlépe, jak mohlo. My jsme nikdo sedmý zápas hrát nechtěli, i když bychom mohli slavit před našimi fanoušky," řekl Svačina.

Odchovanec Poruby slaví s Třincem druhý titul v kariéře, členem vítězného týmu byl i v sezoně 2018/19. Hned čtyřikrát předtím skončil druhý a váží si toho, že tentokrát nebyl na straně poraženého finalisty. "Smutek je tam obrovský, takže jsem hrozně rád, že jsme pohár zvedli nad hlavu my," řekl Svačina.

Po finále se chystal na velké oslavy. "Nic jsme ale neplánovali, to se nevyplácí. Zítra v sedm mi jdou děti do školky a většinou chodí se mnou, takže ještě nevím, jak to udělám. Jestli v tu dobu vůbec budeme doma v Třinci," smál se.

"Chci si oslavy užít při vědomí, abych na ně nikdy nezapomněl, takže nějaké pivo padne, ale nebudu to přehánět. Chci mít hezké vzpomínky," řekl Svačina.

Třinec vyhrál titul potřetí v řadě a podle Svačiny je to zejména práce trenérů v čele s Václavem Varaďou.

"Je strašně důležité, jak to zvládnou ukočírovat. Říká se, že Třinec je tým hvězd, ale když vlezete do šatny, nepřijde vám, že by se tam někdo choval jako hvězda. Každý tam pracuje a všichni mluví o tom, že se musí hrát trpělivě a defenzivně. Nikdo se nehonil za góly, za body. Nikdo nebyl naštvaný, když dostal špatnou nahrávku. To je důležité, tým držel pospolu a byl jako rodina. A takhle je to dlouho," dodal Svačina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články