Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Svačina má šanci na finálový reparát. Doufám, že se tentokrát budu radovat, prohlásil

Loni neuspěl ve finále v dresu Liberce. Letos jde zkušený útočník Vladimír Svačina do boje o nejcennější trofej znovu  opět proti brněnské Kometě, ale tentokrát jako hráč Třince. O extra motivaci má proto postaráno už před startem očekávané série. Přímý přenos 1. finále sledujte v sobotu od 18:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.   

Vladimír Svačina se raduje z gólu v play-off
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Alespoň mám šanci jim to vrátit. Doufám, že to bude úplně jiná série a že se tentokrát budu radovat," řekl Svačina, jenž nechtěl srovnávat, zdali je Třinec silnější, než byl minulý rok Liberec. "Ani to nejde. Nicméně věřím, že se titulu přiblížím více," vysvětlil.

Sílu obhájců titulu vnímá jako podobnou. Tým z moravské metropole ztratil minulý rok v cestě za mistrovským vavřínem pouze dva zápasy, v letošním play-off prohrál v předchozích dvou sériích jeden. "Odešel jim Kvápa (Marek Kvapil, pozn. autora), ale je tam Martin Nečas, který hodně vyzrál a hraje výborně. Tým mají stejný. Loni hráli v play-off parádně, letos jim to taky jde. Přesto myslím, že najdeme recept, jak je zastavit," pokračoval.

Jednou z hlavních překážek Ocelářů bude brankář Marek Čiliak. Ten je s úspěšností zásahů 94,66 procenta nejlepším v play-off. "Musíme se mu to snažit znepříjemnit jako každému gólmanovi. Chodit před něj, protože když puky neuvidí, nemůže je chytit. To bude zásadní. Musíme tomu jít naproti. Bude to hodně o nás, v bráně může stát kdokoliv," uvedl Svačina.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 6. semifinále Třinec - Hradec Králové

Třinecký útočník si navíc myslí, že herní styl Brna by mohl Třinci vyhovovat. "Bude to první soupeř, který bude hrát hokej. Možná to nezní blbě, ale Pardubice i Hradec mají strategii postavenou na defenzivě. S Brnem to bude otevřenější. Myslím, že nebudou tolik bránit střední pásmo, ale třeba překvapí," přemítal třicetiletý forvard.

V play-off se často vyzdvihuje důležitost prvního gólu. Právě Svačina loni vstřelil úvodní branku finálové série. "Když jsme začínali, říkal jsem si, abychom doma udělali nějaký zápas. Ale jeli jsme tam za stavu 0:2, což není nic příjemného. Doufám, že teď to bude mít jiný scénář. Bude důležité uhrát domácí utkání a jsem přesvědčený, že i my umíme venku vyhrát. V základní části jsme byli venku nejlepší," podotkl.

Fakt, že mají třinečtí hokejisté v nohách o čtyři duely více než Brňané, nebude hrát podle Svačiny roli. "Mají ještě méně o nějaké zápasy v Lize mistrů. Všechny nicméně určitě baví víc hrát než trénovat. Nám pomohlo, že jsme měli sedm utkání s Pardubicemi. Nakoplo nás to. Dokázali jsme si, že to umíme. Byli jsme v laufu. Kdybychom měli deset dní volno, tak to zase opadne," zakončil Svačina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články