Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Suverénní Třinec může proti Boleslavi navýšit náskok na čele

Praha - Sedmou výhru za sebou mohou přidat hokejisté Třince. Suverénní lídr soutěže, který má v čele tabulky už jedenáctibodový náskok, se představí na ledě Mladé Boleslavi. Právě Středočeši patří do skupinky pěti týmů, které se seřadily na devátém až 13. místě v rozmezí jediného bodu. V tomto tuhém boji na hraně desítky na sebe ve vzájemné bitvě narazí Vítkovice a Liberec. Utkání mezi Mladou Boleslaví a Třincem sledujte v přímém přenosu na ČT sport od 18:00, komentují Ondřej Zamazal a Martin Hosták.

18:00 ČT sport: Mladá Boleslav - Třinec

Mladá Boleslav v neděli proti Karlovým Varům (5:1) zarazila opačnou sérii. Prohrála předtím sedmkrát po sobě. Odhodlání získat cenný skalp Ocelářů však týmu nechybí. "Třinec je zatím jasným lídrem, ale je porazitelný jako kdokoliv," uvedl zkušený obránce Václav Kočí, který nedávno posílil tým na hostování z Pardubic.

Třinec v prosinci vyhrál všech šest zápasů. Družina trenéra Jiřího Kalouse je favoritem na ledě nováčka i proto, že zatímco Středočeši jsou v úspěšnosti domácích zápasů nejhorší, Oceláři venku naopak první. "Při velké vyrovnanosti celé soutěže se na to tak nesmíme dívat. Boleslav letos dokázala zaskočit i papírově silnější celky, jakékoliv podcenění se vám dneska okamžitě vymstí," řekl třinecký asistent Václav Varaďa. Hostům chybí zraněný Plíhal, Irgl a také juniorský reprezentant Růžička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Karlovy Vary

17:00 Vítkovice - Liberec

Nový vítkovický trenér Ladislav Svozil zastavil rozdávání bodů na domácím ledě - Ostravané pod ním ani jednou ze sedmi zápasů neodešli s prázdnou. Nyní to potřebují potvrdit i v souboji s nejbližším konkurentem o play-off Libercem, který je na tom bodově stejně.

"Máme teď sérii utkání s týmy kolem nás, a jestli se chceme pohnout nahoru, musíme v nich obstát. Musíme až na některé pasáže zopakovat výkon, kterým jsme porazili Zlín, což znamená být trpěliví a koncentrovaní a patřičně důrazní v koncovce a v předbrankovém prostoru," řekl Svozil, který nemůže počítat se zraněnými Strapáčem a Čerešňákem. Nastoupit už by měla staronová posila Kudělka.

Liberec po nedávném slibném období zvolnil a vytěžil z posledních tří zápasů jediný bod. "Teď rozhoduje každý zápas, tabulka se začíná lámat. Ve Vítkovicích a v dalších zápasech se bude hrát o strašně moc, musíme to zvládnout," uvedl útočník Petr Vampola. Chybí Valský.


17:30 Litvínov - Zlín

Slabším obdobím si prochází Litvínov. Čtyři porážky z posledních pěti utkání připravily Severočechy o druhou příčku, přičemž tým, který na startu sezony vyhrál osmkrát po sobě, čeká již více než měsíc na dvě výhry za sebou. Místo toho mu hrozí, že poprvé v sezoně třikrát v řadě prohraje.

Zlín se postupně vzpamatoval z výkonnostní krize hlavně díky bodům z domácího ledu. "Herně se naše výkony lepší, pokusíme se v Litvínově zlomit špatnou bilanci na venkovních kluzištích nějakým bodovým ziskem. Motivují nás i současné výsledky Litvínova, který z posledních pěti zápasů získal jen tři body," uvedl kouč Rostislav Vlach.

"Mají velkou sílu v útoku, z našeho pohledu bude důležité úspěšně přečkat první třetinu a neinkasovat zbytečné góly," dodal Vlach. Na marodce jsou útočníci Jakub Svoboda (ruka) a Kubiš, který utrpěl v neděli s Pardubicemi lehčí otřes mozku.

17:30 Plzeň - Hradec Králové

Plzeň přišla v neděli v Třinci o pětizápasovou vítěznou šňůru. Čeká ji Hradec Králové. "S Hradcem je to vždy takový boj a moc se nám proti nim nedaří. Jdeme do toho s cílem vyhrát a mít na tom konci roku klid a zase nastartovat tu vítěznou sérii," prohlásil útočník indiánů Jakub Lev.

18:00 Karlovy Vary - Slavia

Nejlepším týmem zmíněné pětice na hraně desítky jsou zatím deváté Karlovy Vary, které přivítají Slavii. Ta se zbavila břemene v podobě série devíti zápasů bez bodového zisku a může alespoň trošku odkrojit ze své ztráty na poslední příčce.

"Musíme dál fárat, jako tomu bylo s Vítkovicemi," uvedl kapitán Pražanů Jaroslav Bednář. "Ta mezera je pořád velká, musíme jít do každého zápasu naplno, protože na konci se bude každý bod počítat," dodal bek Jan Novák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia - Vítkovice

18:00 Pardubice - Kometa Brno

Hokejisté Brna se pokusí v Pardubicích rychle zapomenout na nedělní výprask se Spartou, již druhý v sezoně. "Vysokou prohru jsme si zavinili zbytečnými chybami a pěti inkasovanými góly v poslední třetině. Příčiny nezdaru jsme si rozebrali při dnešní přípravě, více se už k porážce vracet nebudeme," řekl asistent trenéra Karel Beran. "Pardubice jsou silné hlavně doma, kde prohrály pouze čtyři zápasy. My se musíme vrátit k poctivému výkonu v defenzivě," dodal Beran. Na marodce je stále brankář Čiliak.

18:30 Sparta Praha - Olomouc

Spartě jako kdyby prospěla nedávná pokuta za porážku v Karlových Varech. S přehledem zvládla derby proti Slavii (3:0), v Brně potupila Kometu stejně jako koncem září osmi nastřílenými góly.

V cestě stojí nyní Pražanům Olomouc. Ta zažehnala symptomy prosincové krize důležitým vítězstvím nad Libercem a po čtyřech porážkách dokázala na osmé příčce zachovat bodový odstup od smečky pěti pronásledovatelů. "Před zápasem na Spartě to bylo velmi povzbudivé. Těší nás tři body, ale i kolektivní pojetí hry, ve kterém chceme pokračovat," řekl olomoucký kouč Petr Fiala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články