Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Střelecké manévry v Hradci skončily až v prodloužení, rozhodl obránce McCormack

Hradec Králové v gólově nejplodnějším utkání letošní sezony porazil Kladno 8:7 v prodloužení. Domácí vedli po 37 sekundách 2:0, po nepovedené druhé třetině ale museli dotahovat a ještě tři a půl minuty před koncem prohrávali o tři branky. Jakub Lev ale v čase 59:59 vyrovnal a v prodloužení rozhodl kanadský obránce Graeme McCormack. Rytíři prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a klesli kvůli horšímu skóre na poslední místo za Litvínov.

Od zápasu dvou týmů s dosud nejslabší koncovkou asi nikdo neočekával takovou přestřelku hned od úvodního střídání.

Zachar s Jerglem se svými góly v úvodních 37 sekundách postarali o druhý nejlepší zápis do historie samostatné české extraligy - rychleji si náskok 2:0 vypracovaly pouze České Budějovice nad Olomoucí v březnu 1994.

Už do 10. minuty však Rytíři manko vymazali zásluhou Procházky a Kubíka, jenž skóroval po třítýdenní absenci v sestavě. Podobně na branku Kevina Klímy odpověděl Brodecki a domácího gólmana Růžičku nahradil Kiviaho.

Ten však nebyl o moc úspěšnější, ve druhé části totiž inkasoval tři góly z pouhých pěti střel. Hradec strávil více než polovinu třetiny v početních výhodách, přes minutu i ve dvojnásobné, ale soupeř mu udělil lekci z produktivity.

Přesnou tečí Dotchinovy střely obrátil skóre Beran a na posměšné choreo domácích fanoušků odpověděl kladenský kapitán Plekanec, jenž po třech asistencích sám skóroval.

Snovou třetinu Rytířů zakončil 19 sekund před jejím koncem další matador Klepiš. Po snížení Lva hosty na čas uklidnil druhou trefou Švéd Brodecki, hostům však srazil vaz dvojitý trest pro Berana.

Tříbrankový náskok v posledních čtyřech minutách nevídaně ztratili. Ještě ve hře čtyř proti čtyřem skórovali Jergl s Lalancettem a v poslední sekundě vyrovnal na 7:7 znovu Lev. Jeho branka byla už třetí, kterou během večera posvětil videorozhodčí.

Neuvěřitelný obrat Východočechů pak dokonal ve druhé minutě prodloužení obránce McCormack, který zblízka prostřelil Brízgalu mezi betony.

Hradec Králové - Rytíři Kladno 8:7 v prodl. (3:3, 0:3, 4:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Zachar (Kalina, Okuliar), 1. Jergl (Kevin Klíma), 13. Kevin Klíma (Okuliar), 41. Lev (McCormack, Okuliar), 57. Jergl (Okuliar, Blain), 57. Lalancette (McCormack, Cingeľ), 60. Lev (Kelly Klíma, Kevin Klíma), 62. McCormack (Lev) - 6. M. Procházka (Plekanec, Kubík), 10. Kubík (M. Procházka, Plekanec), 15. Brodecki (Slováček), 27. M. Beran (Dotchin, Plekanec), 35. Plekanec, 40. Klepiš (Michnáč, Zikmund), 45. Brodecki (Filip, Melka). Rozhodčí: Pilný, Hribik - J. Svoboda, Špůr. Vyloučení: 4:12. Využití: 1:1. Diváci: 3247.

Hradec Králové: J. Růžička (15. Kiviaho) - McCormack, Kalina, Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Huttula, Pilař - Zachar, Lev, Okuliar - Jergl, Lalancette, Kevin Klíma - Kelly Klíma, Cingeľ, R. Pavlík - Pajer, Štohanzl, Smoleňák. Trenér: T. Martinec.

Kladno: Brízgala - Slováček, Dotchin, Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Babka, Kehar - M. Procházka, Plekanec, Kubík - Zikmund, Klepiš, Michnáč - O. Bláha, Indrák, Melka - Brodecki, Filip, M. Beran. Trenér: O. Vejvoda ml.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články