Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Střelecká exploze ve druhé třetině skolila Mladou Boleslav. Liberec vládne extralize

Třemi brankami ve druhé části rozhodli hokejisté Liberce o vítězství 4:1 nad Mladou Boleslaví v dohrávce 32. extraligového kola. V dresu Bílých Tygrů zářila především druhá formace Marek Kvapil - Tomáš Filippi - Radan Lenc, která se postarala o tři ze čtyř gólů, a výraznou měrou zajistila domácím posun na první místo nejvyšší soutěže s náskokem bodu před Třincem. Hosté sídlí v tabulce na deváté pozici. 

Hokejisté Liberce se radují z gólu v utkání s Mladou Boleslaví
zdroj: ČT4 autor: Petrášek Radek

"Že jsme první, to teď neznamená vůbec nic, protože špička je docela narvaná a po každém kole a každém utkání může být nahoře úplně někdo jiný. Potřebujeme dál sbírat každý bod a snažit se jich posbírat co nejvíce," řekl liberecký útočník Radan Lenc.

Duel týmů, které od sebe dělí jen 50 kilometrů, začal velkým náporem Liberec, ale mladoboleslavský brankář Kantor statečně odolával. A navrch měl štěstí  ve čtvrté minutě zazvonil puk za jeho zády po Kvapilově střele na horní tyčku.

Hosté se dostali do provozní teploty vzápětí díky početní výhodě a obraz hry se víceméně vyrovnal. Moc šancí však k vidění nebylo. Ve 13. minutě měl slibnou možnost domácí Krenželok, jenže minul.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Mladá Boleslav

Druhé dějství už bylo zcela o něčem jiném. Ve 23. minutě byl Lenc na konci parádní rychlé souhry v přesilovce a pokořil tak zadní řady svého bývalého klubu. Odpovědět mohl brzy Najman, který jel sám na Willa, ten mu nicméně lapačkou sebral radost. Musil zblízka minul, naopak v další přesilovce domácích Kantor vychytal Kvapila.

Ve 35. minutě přišla velká hokejová lahůdka. Šmíd mohl z mezikruží zakončit přečíslení čtyři na tři, ale ještě posunul puk doprava na Birnera, jemuž stačilo trefit odkrytou "klec".

Chvíli poté mohl oživit naděje Bruslařského klubu Knotek, ale také on si vylámal zuby na Willovi. Trest se záhy dostavil, když zapomenutý Kvapil chtěl ještě dopřát gól Lencovi, jenže do jeho pasu sáhl nešťastně Skalický a usměrnil kotouč za Kantora.

"Šance jsme si vytvořili, ale nedávali jsme z nich góly a na jeden se vyhrávat nedá. A naopak, co jsme domácím nabídli, to proměnili. Jsou v laufu, teď vyskočili na první místo, daří se jim. Je to tým plný silných individualit a my si je dnes nepohlídali," prohlásil hostující bek David Němeček.

Ve třetí dvacetiminutovce už Liberec s přehledem kontroloval dění na ledě a užíval si jasné vedení. Čtvrtou výhru za sebou navíc pojistil povedenou ranou Filippi. Will ovšem čisté konto neuhájil - na konci 54. minuty se postaral alespoň o gól útěchy pro hosty Šťastný.

"V první třetině to Roman Will v brance výborně zavřel a držel to vesměs celý zápas. Jediný gól, který nám tam padnul, byl vlastní," připomněl Lenc nešťastnou Ševcovu teč. "Jsou to body celého týmu, ale hlavně Romanovy, protože odvedl vážně parádní práci," dodal Lenc.

32. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 23. Lenc (Filippi, M. Kvapil), 35. Birner (Šmíd, Ordoš), 38. M. Kvapil (Lenc, Filippi), 50. Filippi (M. Kvapil) - 54. D. Šťastný (Žejdl). Rozhodčí: Hradil, Hejduk - Pešek, V. Hanzlík. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno).

Liberec: Will - Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc, Havlín - L. Hudáček, Redenbach, Birner - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Valský, J. Vlach, Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Mladá Boleslav: Kantor - Bernad, Němeček, Pláněk, Hrdinka, Kurka, Dlapa - Vondrka, T. Knotek, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, Flynn - P. Kousal, Najman, Grim. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Filip Pešán (Liberec): "Přijel silný soupeř, o němž jsme věděli, že několik posledních zápasů hraje dobře, což se také potvrdilo. Měli jsme to těžké v našem obranném pásmu, kde dohrávali souboje. Byli jsme ale trpěliví a za to jsme odměnění třemi body."

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Liberec využil své šance, proto vyhrál. My jsme jich tam také pár měli, ale proměnit jsme je nedokázali, vůbec to však neovlivnilo zápas. Liberec má velkou kvalitu. Nám v posledních zápasech chytali až excelentně gólmani, proto jsme obranu obrazně zlepšili, ale pořád se máme čemu učit. To zcela stoprocentně."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články