Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Střelec Hudáček: Poslední góly dostal Maxwell na bližší tyč, tak jsem to zkusil

Dramatický duel mezi Libercem a Hradcem Králové rozhodl v prodloužení domácí Libor Hudáček. Severočeský útočník při vítězném zásahu dokonale využil předzápasové přípravy, kdy záměrně cílil na "slabší" místo brankáře Brandona Maxwella. Třináct vteřin před koncem prodloužení tak druhým gólem v utkání zajistil Bílým Tygrům bod navíc.

Libor Hudáček
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Vůbec jsem nevěděl, kolik zbývalo času do konce prodloužení. Dostali jsme se do protiútoku a na druhé straně mi najížděl Radan Lenc. Toho nicméně stíhal obránce, takže jsem věděl, že chci vystřelit. Před zápasem jsem si přečetl na tabuli, co máme napsané k brankáři soupeře. Stálo tam, že poslední góly dostal k bližší tyči, tak jsem to zkusil," řekl Hudáček.

Ideálně tak využil faktu, že mu více místa na ledě vyhovuje. "V prodloužení je spousta prostoru, je to o tom podržet kotouč a uvolnit se. Přesně to mám rád. Trenér mi na střídačce říkal, že jsem takový bagový hráč," smál se dobře naladěný Hudáček, který přišel před sezonou do Liberce ze švédského Färjestadu.

Nechybělo však mnoho a z výhry se radovali hosté. Nejprve měl obrovskou šanci Radovan Pavlík, po něm pak nastřelil tyč Radek Smoleňák. "Bylo to hodně divoké prodloužení. Oba týmy měly šance rozhodnout souboj ve svůj prospěch. My jsme měli i trochu štěstí, protože trefili tyčku," oddechl si majitel stříbrné medaile ze světového šampionátu v roce 2012.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Hradec Králové

Mountfield byl k výhře blíže už v základní hrací době. Ve třetí třetině vedl 3:2. Liberečtí všem zariskovali a dvě a půl minuty před koncem odvolali brankáře Romana Willa. "Byl to od trenéra určitě dobrý tah. Sice do konce zbývaly více než dvě minuty, ale měli jsme buly v útočném pásmu. Nebylo tedy na co čekat a prostě jsme to riskli. Naštěstí nám to vyšlo a dokázali jsme vyrovnat," radoval se rodák ze Spišské Nové Vsi.

K vyrovnání nicméně Bílým Tygrům pomohl chybnou rozehrávkou hradecký brankář Brandon Maxwell. "Nevím, co chtěl vymyslet, ale prakticky nám daroval vyrovnání, takže mu můžeme jen poděkovat. Trochu mě to celé překvapilo, protože jsme prohráli vhazování a já jsem čekal, že Hradec vyhodí kotouč ven podél mantinelu. Najednou jsem měl puk na hokejce před brankou a už stačilo jen dobře přihrát," popsal Hudáček vyrovnávací trefu.

Střetnutí druhého se třetím nabídl také řadu vyhecovaných situací. Podle Hudáčka to může mít spojitost s minulým play-off, kde na sebe obě mužstva narazila ve čtvrtfinále. Po sedmizápasové bitvě se tehdy nakonec radoval z postupu do semifinále Hradec Králové.

"Bylo tam hodně emocí, soubojů a strkanic. Celkově to bylo vyhecované. Myslím si však, že to patří k hokeji. Kluci mi říkali, že s Hradcem hráli minulý rok play-off a vypadli, takže možná proto to v utkání trochu více jiskřilo," přemýšlel Hudáček.

Liberec tak zvládl nepříznivě se vyvíjející duel otočit a doma vyhrál deváté z posledních deseti utkání. "Jsme si vědomi toho, že to nebyl náš úplně nejlepší zápas. Většinou jsme tahali za kratší konec, ale i přesto jsme našli cestu, jak vyrovnat. Nakonec se nám podařilo v prodloužení zvítězit a opět se tak ukázala síla našeho týmu," dodal Hudáček spokojeně.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články