Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Stránský se zalíbil Davosu před dvěma lety na Spengler Cupu: Letos už se to jen dopeklo

S klidnou hlavou ohledně nejbližší hokejové budoucnosti může bojovat o účast na mistrovství světa sedmadvacetiletý útočník Matěj Stránský. K reprezentačnímu týmu se nejlepší střelec extraligové sezony připojil týden poté, co získal s Třincem titul, už jako hráč Davosu. S předním švýcarským klubem podepsal Stránský dvouletou smlouvu.

Matěj Stránský slaví gól do sítě Liberce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Z minulosti má zkušenosti ze zámořské AHL, z KHL, ale okusil i švédskou nejvyšší soutěž. "Proč Davos? Prioritou pro mě bylo na příští sezonu Švýcarsko. Chtěl jsem se tam podívat. Byli jsme tam s Třincem na Spengler Cupu, uhráli jsme slušný výsledek a tak nějak jsem se zalíbil tamnímu trenérovi. Byli jsme v kontaktu už loni a letos už se to pak jenom dopeklo," řekl Stránský.

Jasno má už delší dobu. "Asi měsíc před koncem play-off jsem měl podepsanou smlouvu," připustil Stránský. Švýcarsko ho láká nejen z hokejového hlediska. "Hodně i z té životní stránky. Máme malou dceru a chtěli jsme na nějaké pěkné místo. Všichni, co tam byli, tak si to pochvalují. A mají na to jen dobré vzpomínky, takže u mě nebylo o čem pochybovat, když tam byl zájem Davosu," vysvětlil.

Nároků a očekávání, které budou s příchodem elitního kanonýra spojeny, se neobává. "Určitě tam nejdu hrát čtvrtou lajnu. Jdu tam s velkými ambicemi a chtěl bych navázat na tu končící sezonu. Sám na sebe mám vysoké nároky, takže se na to těším. Je to pro mě zase nová výzva a velká motivace. Uvidíme, jak to bude vypadat," prohlásil Stránský.

Je nám líto, video expirovalo.
Finalisté extraligy už trénují v O2 Areně. MS je můj sen, říká Stránský

S trenérem, jímž je rodák z Montrealu Christian Wohlwend, je v kontaktu. "Kdy tam pojedu, se bude odvíjet i od toho, dokdy tady zůstanu. Potom se domluvíme, co a jak, abych měl po té dlouhé sezoně také nějaký odpočinek. Nic konkrétního ještě nevím, ale rád bych i kvůli té nadmořské výšce přijel o něco dříve, abych se aklimatizoval a zvykl si. Věřím, že to nebude vůbec problém," uvedl Stránský.

Potěšilo ho, že si před nástupem k reprezentaci mohl vychutnat oslavy s Třincem. "Vzhledem k tomu omezení to asi nebylo úplně ideální, ale v rámci možností jsme si to s klukama užili a budeme na ten úspěšný rok vzpomínat. Všechno bylo zavřené, takže to bylo složité, ale měli jsme pak tu jízdu po městě s fanoušky v ulicích, což bylo úžasné. Moc jsem si to užil."

V těchto dnech už se plně věnuje reprezentačním povinnostem. "Trošičku jsem si odpočinul, ale ještě jsem se šel i dvakrát sklouznout na led, než jsme odjížděli do Prahy, aby ta pauza nebyla tak dlouhá. Těšil jsem se, takže to přepínání nebylo složité. Na reprezentaci se těším vždycky a jsem rád, že tady mohu být," uvedl Stránský.

Mimořádně vydařený ročník by rád zakončil v Rize. "Už mnohokrát jsem říkal, že je to pro mě sen zahrát si na mistrovství světa. Udělám pro to všechno. Zklamaný bych určitě byl - o to víc po takové sezoně - kdyby to nevyšlo. Mrzelo by mě to. Ale těch míst je omezeně a tady je hrozně moc kvalitních hráčů. Budu každopádně bojovat," řekl Stránský. "Uvidíme, až bude tým odjíždět do Rigy, jestli tam budu, nebo ne," dodal s úsměvem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články