Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Strakovi premiéra nevyšla, Plzeň padla i ve Vítkovicích

Ostrava - Hokejisté Plzně ani po výměně trenérů neukončili neúspěšnou sérii a v dohrávce 9. kola extraligy prohráli na ledě Vítkovic 1:4. Nové trenérské dvojici Martin Straka, Tomáš Vlasák tak premiéra na lavičce zhořkla a Západočeši čekají na tříbodové vítězství už měsíc. O další prohře Škody rozhodla pasáž ve druhé třetině, kdy domácí Ostravané za stavu 1:1 dvakrát udeřili zásluhou Olesze a Tomiho v rozmezí šesti minut a vytvořili si rozhodující náskok.

Alexandr Hylák v brance Plzně proti Vítkovicím
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Hostující nový trenérský čtyřlístek v čele s majitelem a generálním manažerem Martinem Strakou a sportovním manažerem Tomášem Vlasákem rozházel všechny útoky i obranné dvojice, do sestavy vůbec nenominoval útočníky Yellow Horna a Koreise, ale valný efekt na hru to nemělo.

"Bylo to špatné. Hráli jsme slušně prvních deset minut, ale pak to byl chaos. Teď z toho máme těžké hlavy," řekl Straka.

Bylo vidět, že na sebe narazily dva týmy, které nejsou v pohodě. Západočeši předvedli zoufale málo, jenže střelecký zmar Vítkovic pokračoval i dnes, a proto Plzeň mohla živit šance na bodový zisk.

Vítkovice na první gól vyplýtvaly čtyři čisté příležitosti. Vychýlenou mušku měli Tomi, Stastny a dvakrát i Szturc, až se v 17. minutě při hře pět na čtyři z úhlu po ledě trefil Stastny. Skóre ale vydrželo jen 100 sekund. Plzeň Bartošáka v první části ohrožovala sporadicky, přesto v 18. minutě po závaru v brankovišti dorazil puk za rozhozeného brankáře Kracík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Plzeň

"Byly tam světlé momenty, myslím, že to bylo lepší než v neděli proti Spartě, ale asi musíme hrát ještě více jednodušeji. Vítkovice hrají poměrně jednoduchý hokej a vycházelo jim to," řekl plzeňský brankář Alexandr Hylák.

Domácí ale chabé sebevědomí soupeře vrátili na nulu hned v úvodu druhé části. Olesz ujel po 50 sekundách v přečíslení se Szturcem a místo nahrávky zvolil přesnou ránu zápěstím pod Hylákovu vyrážečku. A když v 26. minutě Tomi pohotovým bekhendovým zakončením po ledě zaskočil Hyláka potřetí, bylo hotovo. Trápící se Plzeň neměla čím soupeře zneklidnit, tím spíše když se ještě nechala vylučovat.

"Zase jsme si to zkomplikovali těmi nevyužitými šancemi. Naštěstí jsme to protrhli v úvodu druhé třetiny a těmi dvěma góly jsme to rozhodli. Myslím si, že jsme dnes byli lepším týmem," řekl Olesz.

Ostravanům navíc nabídla na startu třetí části dlouhou přesilovku pět na tři, kterou příklepem od modré čáry zužitkoval Urbanec. Vítkovice po dlouhé době mohly dohrávat zápas v poklidu. V závěru převyšovaly hosty po všech stránkách, ale další možnosti jim pochytal Hylák.

"Jsme rádi, že jsme to zvládli, protože ty zápasy po výměnách trenérů bývají nepříjemné a většinou přinášejí impulz týmům, které se k nim odhodlají. Ale byli jsme lepší a výhra je zasloužená," řekl Olesz.

Dohrávka 9. kola hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Y. Stastny (D. Květoň), 21. Olesz (Szturc), 27. Tomi (Y. Stastny, Urbanec), 42. Urbanec (Sedlák, Olesz) - 18. Kracík (Lev, Kodýtek). Rozhodčí: Hribik, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:1. Diváci: 3414.

Vítkovice: Bartošák - Urbanec, Výtisk, Klok, D. Krenželok, Sedlák, Kovář, Puzič - Olesz, Y. Stastny, Szturc - P. Zdráhal , O. Roman, D. Květoň - Vandas, Balán, Kolouch - Tomi, Hudeček, Illéš. Trenéři: Petr a Trnka.

Plzeň: Hylák - Čerešňák, Kvasnička, D. Sklenička, Pulpán, Slovák, Němeček, od 21. navíc M. Špaček - Vondráček, Kratěna, D. Kubalík - Johnson, Kracík, T. Svoboda - Schleiss, Lev, Kodýtek - Indrák, Hrnka, Vracovský. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Jakub Petr (Vítkovice): "Pochvala do kabiny, jak se mužstvo postavilo k celému utkání. Byl to další zápas, kdy jsme mohli v první třetině odskočit po vyložených šancích. Znovu se tak ale nestalo a to trošku leží v hlavách hráčů. Povedlo se nám to až ve druhé třetině. Ale byli jsme myslím celý zápas lepší. Jsem rád, že jsme podruhé za sebou neprohráli doma a trochu odčinili ten nedělní zápas s Třincem."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Je to zmar, je to chaos. Možná tam je trošku snaha, ale hokejově tam není vůbec nic. Blahopřeji soupeři k výhře. Byl jasně lepší. My musíme začít úplně od začátku, od bruslení, od vyhrávání osobních soubojů. Není víc co říct."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články