Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Straka dal hattrick po roce. Z předchozího půstu jsem se nehroutil, říká

Leden bývá jeho. Hokejový útočník Petr Straka se třemi góly podepsal pod vysokým vítězstvím Litvínova ve Vítkovicích 6:1. Devětadvacetiletý hráč "nasázel" v extralize hattrick prakticky přesně po roce. Po utkání byl ale rád především za vítězství, Litvínov měl totiž před utkáním v Ostravě velké problémy s marodkou.

Bez sedmi hráčů, kteří jinak patří do sestavy Chemiků, se musel obejít trenér Vladimír Růžička ve Vítkovicích, přesto jeho tým suverénním způsobem ovládl utkání 42. kola. Hrdinou večera byl Straka, který si připsal druhý extraligový hattrick v kariéře. V minulé sezoně, ještě v dresu Plzně, vstřelil tři branky na začátku ledna Třinci.

"To je náhoda, že se to sešlo takhle znovu v lednu," usmál se Straka po utkání. "Dlouho mi to tam teď nepadalo, ale snažil jsem se z toho nehroutit. Že se mi povedlo nastřílet dnes tři branky, za to jsem rád. Ale málokdo jde do zápasu s tím, že hattrick dá," doplnil.

Straka se trefil už v minulém utkání proti Kometě, čímž přerušil vlastní sérii 23 zápasů bez vstřeleného gólu. V Ostravar Areně při absenci řady útočných opor sám rozhodl zápas a potvrdil, že v novém roce má zlepšenou formu.

"Sestava byla, jaká byla. Měli jsme dost lidí na to, abychom to mohli odehrát a netlačit před sebou další zápasy. Potřebujeme sbírat body, protože jsme jich poztráceli spoustu zbytečně," řekl Straka o stavu litvínovského týmu před utkáním. Vinou nemoci chyběl nejen brankář Denis Godla, ale také dalších šest hráčů z útoku.

Litvínov i přesto ve Vítkovicích zápas ovládl, nakonec velice suverénním výsledkem. Domácímu týmu Verva dovolila jen jeden gól, a to až za rozhodnutého stavu v závěru zápasu. Straka ale po utkání přiznal, že konečný výsledek úplně neodpovídá dění na ledě.

"Myslím, že to bylo dnes hodně o efektivitě. Zápas byl daleko vyrovnanější, než výsledek ukazuje," přiznal Straka. "Vítkovice měly na ledě dobrý pohyb, bylo vidět, že jsou v posledních týdnech na vítězné vlně. Hodněkrát nás podržel gólman, měli jsme i štěstí," zmínil Straka fakt, že Vítkovice v zápase také dvakrát nastřelily brankovou konstrukci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články