Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Stezka vychytal Mladou Boleslav, Lakatoš zkompletoval hattrick a Vítkovice jdou znovu do čela

Do čela pořadí extraligy se vrátily Vítkovice. Ostravané udolali v předehrávce 6. kola Mladou Boleslav 4:0 díky brance Marka Kaluse z 44. minuty a třem trefám Dominika Lakatoše v samotném závěru utkání, přičemž poslední dva zásahy zvládl v oslabení a do prázdné boleslavské brány. Gólman Aleš Stezka pochytal všechny střelecké pokusy hostů, připsal si 38 úspěšných zákroků a slaví první nulu v sezoně.

Vítkovický brankář Aleš Stezka kryje šanci Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Boleslav hrála výborně, tlačili nás. My jsme byli zalezlí, nemohli jsme se z toho tlaku dostat a oklepat. Od půlky zápasu jsme srovnali hru. Dneska nám ke třem bodům pomohl jednoznačně Aleš Stezka a výborná obrana," uvedl Lakatoš.

I proti Boleslavi Vítkovice nastoupily bez amerického kanonýra Muellera. Na jeho střelecké umění mohl dát už ve druhé minutě částečně zapomenout Lindberg, který proskočil mezi beky, ale Novotný v hostující brance zakročil betonem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Mladá Boleslav

Pak ale přebrali aktivitu Středočeši a dobrým pohybem si vytvářeli tlak v útočném pásmu. Po průniku Beránka se dostali i k bezprostřednímu ohrožení Stezky, který však oba pokusy hostujícího útočníka kryl.

Rovněž druhé dějství otevřela šance Vítkovic. Fridrich vybídl přesnou přihrávkou Bernovského, ale přes Novotného beton znovu puk neprošel. A pak se karta opět obrátila, v boleslavské přesilovce Stezku po ráně Šťastného zachránila tyčka.

Domácí v druhé části přidali a výsledkem byla příležitost Deje, jenže i hostům po jeho střele pomohla horní tyč. Ačkoliv se hrálo ve vysokém tempu, góly stále nepřicházely.

I start závěrečné dvacetiminutovky do třetice patřil Ostravským a tentokrát už z toho byl i gólový profit. Nenápadné Gewieseho nahození od modré čáry po Kalusově teči před brankou proklouzlo za záda Novotného a Vítkovice od 44. minuty vedly.

Hosté potom znovu zabrali a dotírali na Stezku. Ten měl napilno hlavně v boleslavské přesilovce, ale pokusy Aberga i Kousala dokázal pochytat. Patrně klíčové zákroky předvedl v 54. minutě Stezka proti Kousalovi, který se zblízka opakovaně neprosadil.

Střeleckému zmaru hostů zasadil definitivní knokaut Lakatoš, jenž se v 57. minutě protáhl podél mantinelu a ranou pod lapačku překonal Novotného. Pak hosté při vyloučení Kriegera ještě zkusili odvolat gólmana, do prázdné branky se však opět trefil Lakatoš. A protože Boleslav i za stavu 0:3 bez gólmana pokračovala, mohl Lakatoš 36 sekund před koncem zkompletovat bleskový hattrick.

"Já jsem jich tolik nezažil, takže byl asi nejrychlejší. Ale o tom to není. Máme nějakou vidinu a cíl, ke kterému směřujeme. Je před námi spousta zápasů a kvalitních soupeřů. Musíme se připravit na další zápas," dodal Lakatoš.

6. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav 4:0 (0:0, 0:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 44. Kalus (Gewiese, Mikuš), 57. Lakatoš, 58. Lakatoš (Dej, Mikuš), 60. Lakatoš (Dej). Rozhodčí: Kika, Obadal - Axman, Synek. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 2:0. Diváci: 5025.

Vítkovice: Stezka - Urbanec, Mikuš, Prčík, L. Kovář, J. Stehlík, Gewiese, Raskob - Lakatoš, Marosz, Kalus - Bernovský, Lindberg, Fridrich - Macias, Krieger, Roberts Bukarts - Gřeš, Chlán, Dej. Trenér: Holaň.

Mladá Boleslav: Novotný - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Stříteský, R. Jeřábek, Štich - Šťastný, Lantoši, Kantner - J. Stránský, Fořt, Lunter - Aberg, Najman, P. Kousal - Eberle, Bičevskis, M. Beránek. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články