Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Špirko se vrací do Pardubic, Třinec přivítá Redenbacha

Praha - Další zajímavá rošáda proběhne mezi Pardubicemi a Třincem. Hokejový útočník Tyler Redenbach opouští východočeský klub a bude hrát za Třinec, který výměnou za něj do Dynama uvolnil Rastislava Špirka.

Rastislav Špirko
zdroj: ČT4 autor: Vít Čepický

"Tyler Redenbach projevil zájem o změnu působiště z osobních důvodů. Jeho žádost jsme v celém trenérském týmu řešili, rozhodli jsme se mu vyhovět a hledali jsme klub pro možnou adekvátní výměnu," uvedl generální manažer Dynama Dušan Salfický.

Dvaatřicetiletý kanadský útočník byl v sezoně nejproduktivnějším hráčem Pardubic. Ve 34 zápasech vstřelil 11 branek a přidal 22 asistencí. "Tyler je chytrý a kreativní hráč, který má bilanci bod na zápas, což je skvělé číslo. Slibujeme si od něj nejen přínos ve hře pět na pět, ale hlavně v přesilových hrách," uvedl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek na adresu nové posily Slezanů.

Špirkovi se naopak příliš nedařilo. Do Třince přišel před sezonou, ve 34 utkáních vstřelil šest gólů a přidal čtyři asistence. V Pardubicích již působil, v roce 2010 se podílel na zisku extraligového titulu. "Zná naše prostředí, dařilo se mu zde. Osobně jej znám z působení v Ústí nad Labem. Platí za tvořivého centra. Každému může sezona vycházet nějak, v Třinci byl přetlak na pozicích centrů, jeho příchod k nám může být oboustranně prospěšný. Věřím, že v Dynamu naváže na své úspěšné roky," uvedl Salfický.

Výměna Redenbacha za Špirka je druhým trejdem mezi Třincem a Pardubicemi v krátké době. V minulém týdnu si kluby vyměnily Jána Sýkoru a Tomáše Klimentu.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články