Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Špatná série s Kometou? My jsme to moc neřešili, řekl Olesz po výhře nad Brnem

Čtrnáct měsíců trvalo čekání Vítkovic na další výhru proti Kometě. Ostravané porazili v 36. kole Brňany 4:1 a radovali se tak poprvé po osmi nezdarech. Nepříznivou sérii ale vítkovičtí hokejisté neřešili a triumf nad mistrem věnovali na dálku spoluhráči Lukáši Kucserovi, který byl v době zápasu u úspěšného porodu dcery Ely.

Vítkovičtí hokejisté se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Dlouhou sérii nezdarů ve vzájemných utkáních se Vítkovičtí nestresovali. "My jsme to moc neřešili, určitě bych nemluvil o nějaké úlevě. Takhle bych to nebral. Kučisovi (Kucserovi) se narodila dcera, vítězství jsme věnovali jemu a jeho dceři. To spíše pro něj to byl speciální den a večer," řekl Olesz.

Vítkovice jsou v lednu ve skvělé formě: z posledních osmi kol sedmkrát vyhrály a stoprocentně zvládly i šňůru čtyř domácích utkání. Úspěch proti Kometě Olesz přičítá ubráněným přesilovkám Brna.

"Oni v nich jsou neskuteční. To jsme viděli před zápasem a v zápase to potvrdili. I když jsme se strašně soustředili, měli tam střely, nespadlo jim to tam. To rozhodlo zápas. Že Brno nebylo schopné dát gól z přesilovky," uvedl Olesz, který skóre pečetil trefou z obranného pásma do opuštěné branky při power-play Komety. "Já věřil Kubovi (Lev), že to jeho vyhození zpoza branky přeletí přes celé hřiště, ale když jsem viděl, jak to u naší modré padá, tak jsem to lehce nadzvihnul a spadlo to tam. Trochu kuriózní, ale počítá se."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Brno

Vítkovický kapitán ocenil atmosféru, která panovala na tribunách. Kometu přijelo povzbudit přibližně tisíc fanoušků, kteří svou aktivitou při povzbuzování vyprovokovali i zbytek haly.

"Myslím, že pro oko diváka, vítkovického i toho brněnského, to bylo výborné utkání. I tím, že oni vypravili vlak a přijelo jich hodně. Ostrava se ale nedá. Byla to výborná atmosféra až do konce, oba kotle povzbuzovaly, bylo to výborné. Tři body navíc zůstaly doma, vynikající zápas," pochvaloval si třiatřicetiletý útočník.

Zajímavostí utkání bylo i to, že jediný gól Brna vstřelil obránce Ivan Baranka, který ve Vítkovicích ještě před několika dny působil. "Dali jsme všech pět gólů, to jsem mu říkal i po zápase," usmíval se Olesz. "Někdy to tak prostě je. Většinou se hráči, co jsou vyměnění, trefují proti svému týmu," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články