Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Spartu zachránily přesilovky a v nich nahrávač Rousek. Chytil jsem formu, hodně si teď věřím, uvedl

Pohodový zápas se nakonec změnil v drama. Sparta vedla nad Vítkovicemi ve třetím utkání předkola play-off už 4:1, v závěru se ale strachovala o výhru. Náskok po využitých přesilovkách ale uhájila a živí naději na obrat v sérii. Zda se k tomu přiblíží, můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport a na webu ctsport.cz od 18:40, kdy je na řadě čtvrtý duel.

Sparťané se radují z přesilovkového gólu v utkání proti Vítkovicím
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Právě početní výhody Spartu nakoply v prvním utkání doma, které musela tradičně obracet. Za stavu 0:2 na zápasy prohrávala po trefě Radoslava Tybora na konci první třetiny a zdálo se, že Vítkovice mají duel pod kontrolou a postup na dosah.

Jenže nejprve srovnal ještě do přestávky Andrej Kudrna po podobné ráně, jakou zaznamenal kapitán Pražanů Jan Piskáček proti Karlovým Varům ve 49. kole, a ve druhé části hry už přišla výsledková otočka.

"Zatím jsme udělali jen první krok. Musíme udělat další a potom už můžeme mít radost, že jsme zvládli dva zápasy za sebou. Opět jsme ukázali, že pod tlakem umíme hrát," těšilo sparťanského útočníka Richarda Jarůška.

U obou využitých přesilovek byl Lukáš Rousek. Při gólu na 2:1 vybídl před brankou volného Lukáše Klimka, podruhé nabil Richardovi Jarůškovi. Sparta rázem odskočila Vítkovicím, které začaly zápas ztrácet.

"Chytil jsem formu, snad v tom budu pokračovat. Cítím se sebevědomý na puku, hodně si teď věřím. Hraju přesilovky, oslabení. Mám dost prostoru," pochvaloval si aktuální rozpoložení Rousek.

Obě situace v početní převaze vypadaly podobně. Přihrávka z rohu či od mantinelu na nepokrytého spoluhráče ve slotu. Nacvičená akce? Podle Uweho Kruppa ne.

"Vítkovice brání prostor před brankovištěm a ve slotu velmi dobře. Samozřejmě pokud je v tom prostoru volný hráč, přihrajete mu, protože je to dobré místo, odkud se dá vystřelit. Rousek našel dvakrát spoluhráče a udělal to výborně. Nebylo to ale něco, na čem bychom zvlášť lpěli. Je důležité skórovat v přesilovkách, tentokrát se nám povedlo pár dobrých akcí a snad se nám to bude dařit i dál," přiznal trenér Sparty, že nešlo o tréninkovou šablonu.

Buď jak buď, Spartě zužitkované přesilovky zachránily sezonu. Díky náskoku, který povýšil na tříbrankový rozdíl Steven Delisle dokonce v oslabení po střele od modré čáry, uhájila výhru v závěru i po snížení Vítkovic až na 3:4.

V poslední minutě sice Ostravané dokonce sahali po remíze, ale Matěji Machovskému v brance Sparty pomohla tyčka.

Pražané tak po vítězství 4:3 snížili sérii na 1:2 a mohou doufat v návrat do Ostravy na rozhodující duel a v postup do čtvrtfinále, kterým by napravili trpkou sezonu. První krok je ale čeká už dnes, kdy potřebují přidat druhou výhru.

V druhé sérii má výhodu mečbolu Mladá Boleslav, která může ve Zlíně stvrdit postup mezi nejlepší osmičku extraligy.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články