Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Spartu z letargie vyvedl Machovský a Klimek, jediný střelec duelu proti Mladé Boleslavi

Sparta se dostala ze série porážek. Pátou v řadě už nepovolil na straně Pražanů jediný střelec utkání 31. kola extraligy proti Mladé Boleslavi Lukáš Klimek a hlavně brankář Matěj Machovský, který si připsal čisté konto za 22 zákroků. Svěřencům Miloslava Hořavy se nepodařilo tak jako před dvěma dny s Kometou ubránit zápas vzadu na nulu.

Matěj Machovský a závar před jeho brankovištěm
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Hned v první minutě vyzkoušeli pozornost brankářů domácí Vrána a hostující Vondrka, Kantor i Machovský ale byli připraveni. Lehce aktivnější byli hráči Sparty, velké šance však diváci v O2 areně neviděli.

V šesté minutě zkoušel otevřít skóre Dvořák, neuspěl však stejně jako Knotek později na druhé straně. V závěru první třetiny si hosté zahráli úvodní přesilovku, gólu se ale nedočkali. I proto, že před úspěšnou dorážkou Žejdla rozhodčí přerušili hru. "Bohužel rozhodčí zapískal a my to musíme respektovat. Já bych hru nechal trošku plynout," litoval neuznané trefy Lukáš Žejdl.

Nezáživný obraz hry se nezměnil ani po první přestávce, do náznaku šance se dostal Blain, Kantor jeho střelu bez větších problémů vyrazil. Ve 33. minutě přebruslil obránce Pražanů Vondrka, Machovský ale jeho brejk zlikvidoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Mladá Boleslav

Velkou šanci dostat se do vedení měla Mladá Boleslav při čtyřminutovém vyloučení Pavelky, ve dlouhé početní výhodě si však Středočeši nevytvořili žádnou šanci. "V posledních zápasech jsme s oslabeními měli problém, ale kluci teď výborně bránili a zblokovali spoustu střel. Padali do nich po hlavě," pochválil Machovský spoluhráče.

Ve třetí části se už diváci branky dočkali. Buchteleho střela skončila ještě na tyči, což potvrdil i videorozhodčí, krátce poté však Klimek pohotově zakončil Formanovu akci a Sparta vedla.

"Věděl jsem, že to bude házet před branku, tak jsem tam jen nechtěl být brzy. Čekal jsem, až to přijde. Přihrál mi parádně a mně pak už stačilo uklidit puk do branky," ocenil Klimek skvělou přihrávku od spoluhráče.

Ideální možnost vyrovnat měli hosté v závěru v přesilových hrách, neprosadili se ale ani při 35 sekund dlouhé výhodě pět na tři. I díky tomu Sparta poprvé v sezoně Mladou Boleslav porazila.

"Jsem strašně rád, že jsme to urvali. I když takovým hubeným výsledkem. Hrozně nerad doma prohrávám," řekl Machovský, který si připsal 22 zákroků.

"Hráli jsme teď hodně zápasů v rychlém sledu za sebou a už jsme trochu cítili nohy. Bylo jasné, že Sparta jednou vyhrát musí, ale my jsme chtěli urvat nějaké body. Škoda, oni byli o chlup šťastnější," dodal Žejdl.

31. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branka a nahrávky: 45. Klimek (Forman, T. Pavelka). Rozhodčí: Hejduk, Šír - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 5:1. Bez využití. Diváci: 10 553.

Sestavy:

Sparta: Machovský - Delisle, Piskáček, T. Pavelka, Blain, De la Rose, Tomáš Dvořák, Kalina - Kudrna, P. Vrána, Buchtele - Forman, Klimek, Smejkal - Rousek, Pech, Pšenička - Beran, Sill, Jones. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Mladá Boleslav: Kantor - Kotvan, Pláněk, Hrdinka, Dlapa, Bernad, Němeček, Kurka - Vondrka, T. Knotek, Skalický - L. Pabiška, Žejdl, D. Šťastný - Pacovský, P. Musil, M. Látal - Flynn, Najman, P. Kousal. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Ohlasy trenérů:

Uwe Krupp (Sparta): "Pro nás to byl hodně důležitý zápas. Oba týmy hrály disciplinovaně. Chtěli jsme hrát s větším zápalem než minule. Hodně se hrálo ve středním pásmu, dlouho to bylo 0:0, a to je pak o jedné chybě, o jednom gólu. Věděli jsme, že Mladá Boleslav má rychlé hráče a umí rychle přecházet do protiútoku. Proto jsme chtěli hrát pozorně v obraně a nepouštět je do podobných situací. Hráči odehráli velmi dobré utkání a jsem šťastný, že jsme vyhráli 1:0."

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Odehráli jsme se Spartou relativně vyrovnaný zápas, myslím, že z naší strany lepší než minule, kdy jsme tady vyhráli. Bylo to o prvním gólu a bohužel ho dala Sparta."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články