Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Spartu i Machovského srazil její hráč. Ale neudělal jsem to naschvál, hájil se po incidentu Klíma

Ve Spartě byl na začátku sezony až na pozici čtrnáctého útočníka, a tak se vedení pražského klubu rozhodlo uvolnit ho na hostování do Hradce Králové. Ve 44. kole extraligy přijel Kevin Klíma do O₂ areny s východočeským celkem jako soupeř a v utkání zazářil dvěma góly a celkově třemi body. Hlavní měrou se tak přičinil o těsnou výhru hostů 3:2.

Kevin Klíma (vpravo) se raduje s Alešem Jerglem
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Obě mužstva se soustředila hlavně na precizní defenzivní činnost, a tak útočných akcí bylo pomálu. Byl to právě rychlý forvard, který nastartoval Hradec Králové v jinak taktickém a nezáživném zápase.

"Všichni jsme se museli vzbudit. Máme skoro konec sezony. Body jsou teď důležité, tak je musíme teď uhrát," uvedl Klíma.

Přes jeho bodovou explozi zůstal nicméně hradecký trenér Vladimír Růžička po zápase kritický. "Jeho góly byly důležité, nejdřív na 1:1 a pak i ten vítězný. Hraje dobře, ale nedává moc gólů," poukázal kouč na Klímovu sezonní bilanci. Před utkáním proti Spartě měl na svém kontě jen pět branek a celkem devět bodů.

Tříbodový koncert proti svému klubu ale jako zadostiučinění Klíma nebral. "Cítím se dobře, ale teď jsem v Hradci a můj tým je Hradec, takže jsem na to nemyslel. Musím se soustředit na další zápasy," řekl Klíma.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Hradec Králové

Hokejovou nudu rozsekl Klíma až v polovině duelu. Zničehonic se prohnal v přesilové hře přes celé hřiště a blafák do forhendu zakončil mezi betony brankáře Machovského. "Měl jsem rychlost uprostřed hřiště, tak jsem to naštěstí projel," hodnotil skromně Klíma svou akci.

Klíma se stal hlavním aktérem také následujících minut, když sparťanského gólmana srazil v brankovišti po dalším průniku a kontaktu s bránícím protihráčem. Machovský musel následně vystřídat a do branky šel Sedláček.

"Já jsem to na videu neviděl, ale cítil jsem, že do mě někdo strčil. Ale nechtěl jsem ho srazit, to je jasné. To bych nikdy neudělal naschvál. S 'Machym' (Machovským) se kamarádím," hájil se Klíma po incidentu.

A aby toho nebylo pro Spartu málo, tak měl Klíma prsty i v další hradecké brance ještě před druhou přestávkou. Po jeho akci se dostal k puku Šalda, jeho zoufalé nahození v posledních okamžicích Sedláček jen vyrazil k volnému Perretovi a francouzský útočník bekhendovou kličku do odkryté klece zvládl. A druhá Klímova trefa v zápase ve třetí části hry se nakonec ukázala jako vítězná.

V závěru při sparťanském náporu vypomohl Klíma i v obraně, když jistil situaci před brankovou čárou za bezmocným gólmanem Lukešem a zachránil Hradecké od vyrovnání. "Tam jsem měl štěstí. Odrazilo se to 'Lukymu' od nohy a šlo to zpátky (do brány), ale dal jsem tam hokejku naštěstí," popsal obrannou situaci Klíma.

Také kvůli Klímově tříbodovému představení tak prožil staronový kouč Sparty Josef Jandač hořký návrat.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články