Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparťanští obránci: Liberec neumí být pod tlakem. Rozhodí a vytočí se sami

Praha - Sparťané byli po třetím finále s Libercem spokojení hned ze dvou důvodů. Jednak si Sparta zajistila důležitou druhou výhru, zároveň ale také Bílí Tygři podle Juraje Mikúše i Adama Poláška v zápase i po něm působili hodně rozhozeně a nedisciplinovaně. Severočeši se neumějí vyrovnávat s tlakem, tvrdí obránci Sparty. Přímý přenos čtvrtého finálového duelu sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 18:00.

"Do zápasu jsme šli s tím, že musíme hrát s chladnou hlavou a nesmíme se nechat vyprovokovat. Ať jsou oni na trestné, doplácejí na to a nám to hraje do karet," popsal přístup Sparťanů Mikuš. "Pořád se ale soustředíme na sebe, a když se oni budou takhle vybíjet, budeme hrát přesilovky. A to je voda na náš mlýn," podotkl slovenský bek.

Podle Poláška Liberec podobně hraje běžně. "My víme, jak hrají. Myslím si, že neumějí být pod tlakem. Jakmile prohrávají, tak to neznají," řekl Polášek. Podle něj se pak Bílí Tygři sami vyvádějí z míry.

"Mají tam osobnosti, které každý zná. Ani na ně nemusíte tlačit. Oni se sami rozhodí a vytočí. Rozhodčími nebo jen blbou střelou," řekl ofenzivní obránce, jenž nepřímo poukázal zejména na Petra Vampolu, který inkasoval ve finále již druhý trest do konce utkání.

Mistr světa z roku 2010 tak bude minimálně v úterním pokračování v sestavě Liberce chybět. "Je to jeden z jejich klíčových hráčů. Pro nás je to jen dobře, když jim takový hráč vypadne. Byl to rozum jejich přesilovek, vše hráli přes něj," řekl Mikuš.

Slovenský obránce ale předpokládá, že Vampolu soupeř dokáže nahradit. "Uvidíme, jak se s tím popasují. Myslím ale, že mají hráče, který by ho nahradil," dodal Mikuš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články