Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Sparťanský gólman Honzík: Nemáme štěstí v koncovce, ale to se otočí

Ani 36 úspěšných zákroků brankáře Davida Honzíka nepomohlo hokejistům Sparty k extraligové výhře nad Hradcem Králové. Čtyřiadvacetiletý gólman inkasoval vteřinu před koncem prodloužení gól na 1:2. I přes pátou porážku Pražanů je ale Honzík přesvědčen, že se výsledky mužstva nepochybně zlepší. 

Gólman Sparty David Honzík
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Sparta nezvládla prodloužení už v předchozím duelu na ledě Komety. "V Brně jsme udělali hrubou chybu, za kterou nás Kometa potrestala. Dneska vteřina do konce, další hrubá chyba, Hradec nás potrestal," nechápal Honzík. "Jinak si myslím, že oba dva zápasy jsme odmakali a nechali na ledě všechno, ale nemáme štěstí v koncovce. Jestli ale takhle budeme pokračovat, tak se to určitě otočí," hleděl optimisticky do budoucna.

Milevskému rodákovi se herní projev týmu zamlouval. "Hradec má silný mančaft a my jsme chtěli hrát aktivně, srážet se, tohle všechno tam bylo. Ale prostě nám to tam nepadá a musíme začít od maličkostí, dostávat puky ze třetiny, cpát se víc do brány a ono to přijde. Jestli budeme hrát takhle, tak to přijde," neztrácel víru Honzík.

Přítomnost nového kouče Františka Výborného, jenž nahradil odvolaného Jiřího Kalouse, je podle něj znát. "Před novým trenérem se chce každý předvést. V kabině to žije stejně jako na střídačce, to si kluci chválili. Myslím si, že pozitiv je víc než negativ," komentoval změnu čtyřiadvacetiletý gólman.

S výkonem spoluhráčů byl velmi spokojený. "Kluci hrají obětavě. Jezdíme po zadku. Budu se opakovat pořád dokola, nepadá nám to tam. Ale takovéhle maličkosti budou rozhodovat," řekl Honzík, jehož si v roce 2011 na draftu NHL vybrali zástupci Vancouveru ve třetím kole jako 71. hráče v pořadí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Hradec Králové

Honzík také ocenil podporu sparťanských příznivců, na zápas s Hradcem zavítalo 8465 diváků. "Fanoušci jsou výborní. Myslím si, že máme nejlepší fanoušky v republice a dneska to znovu ukázali," ocenil obecenstvo.

Další utkání odehraje Sparta až po reprezentační přestávce 15. listopadu v Liberci. Pauza přijde mužstvu vhod. "Pod panem Výborným jsme trénovali jen chvíli, jsou tam nějaké novinky a díky pauze budeme mít čas na nich zapracovat. Myslím si, že to bude dobré," uzavřel Honzík. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články