Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sparťanské posily pomohly k triumfu v derby nad Slavií, Růžička se dočkal ovací

Šestice nových tváří se představila v premiéře Sparty před novou extraligovou sezonou a hned z toho byla hladká výhra 5:0 v pražském derby proti Slavii v hojně zaplněné holešovické aréně. Vladimír Růžička se zaskvěl dvěma góly a měl hlavní podíl na triumfu v prvním přípravném utkání v dresu nového týmu.

Vladimír Růžička (druhý zleva) se raduje se spoluhráči ze Sparty
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Hlavně jsem rád, že jsme vyhráli. První zápas není nikdy jednoduchý. Že mi to tam napadalo, za to jsem rád," řekl spokojený Růžička.

V úvodní přípravě chyběl v sestavě Sparty ze sedmičky letních posil jen Martin Dočekal, host z brněnské Komety. Jinak podle předpokladů nasadil trenér Uwe Krupp všechny nové hráče včetně navrátilců Adama Poláška a Michala Řepíka. Nejvíc byla vidět první nabitá ofenzivní formace ve složení Marek Kvapil – Růžička – Řepík, která si kombinacemi vytvářela v útočném pásmu tlak i gólové šance.

A právě výše zmínění byli na ledě u nejhezčí akce zápasu. Hned v první přesilové hře Sparty se dostala Slavia do úzkých a po akci Polášek–Kvapil zakončoval úplně volný Růžička do prázdné branky a otevřel skóre. Ihned po brance se dočkal vyvolávání svého jména "Vláďa, Vláďa", načež bývalý slávistický útočník na střídačce povstal a pokynem ruky poděkoval na dálku fanouškům v kotli Sparty.

"Je mi třicet a zažil jsem toho v kariéře docela hodně, ať dobrých úspěchů, nebo i pádů. Musím říct, že tohle mě mile překvapilo, a jsem rád, že se potvrdilo to, co tady všichni říkáme. Že jsme na jedné lodi, musíme makat a všichni stát za sebou a udělat výsledek, jaký si přejeme," prohlásil Růžička.

Je nám líto, video expirovalo.
Růžička dvakrát skóroval, Sparta vyhrála přípravné derby 5:0

Souhru s parťáky z útoku si pochvaloval. "Furt si to sedá. Myslím si, že to bude dobré. Všichni tři umíme dobře podržet puk, nahrát. Myslím si, že jsme tam dělali dobré věci. Doufám, že budeme lepší a lepší. Oba dva jsou výborní hokejisté," dodal Růžička ke spolupráci s Kvapilem a Řepíkem.

Sparta v zápase dominovala a prvoligový soupeř jí nestačil jak v tempu, tak ani herně. Sešívaní hrozili před brankářem Matějem Machovským a od druhé poloviny utkání před náhradníkem Jakubem Sedláčkem sporadicky. Největší příležitost měl Daniel Vrdlovec, ale puk do brány v závěrečné části hry neprostrčil. To na druhé straně měl Martin Michajlov práce až nad hlavu.

Ve druhé třetině převaha Sparty sílila a z dostatku šancí vytěžila další dvě branky. Nejprve se prosadil z mezikruží Tomáš Pšenička, kterého našel Miroslav Forman, a na 3:0 zvýšil opět Růžička. Produktivní útočník, který přišel z Chomutova, mohl už předtím přidat další gól, ale v samostatném úniku neuspěl.

Střelecky se mohli prosadit i další novicové. Dvě dobré příležitosti promrhal Polášek, Kvapil si v další početní výhodě najel od modré čáry až mezi kruhy, ale jeho rychlý švih minul horní roh slávistické brány. Tváří v tvář gólmanovi selhal i Andrej Kudrna, Kevin Klíma se dvakrát marně snažil z pravého křídla překvapit bekhendovými pokusy.

Ani to ale domácím fanouškům nevadilo a v dobré atmosféře, kterou vytvářelo 6103 přítomných diváků, si neodpustili pokřik "Sparta patří do Holešovic". Závěr zápasu sparťané kontrolovali a skóre uzavřeli Albert Michnáč a Martin Jandus.

Sparta Praha - Slavia Praha 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Branky: 9. a 31. V. Růžička ml., 26. Pšenička, 49. Michnáč, 58. M. Jandus.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články