Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sparťan Řepík se radoval proti bývalým libereckým spoluhráčům z branky i výhry

Praha - Útočník Sparty Michal Řepík si užil pikantní souboj s Libercem, v jehož dresu se loni radoval z mistrovského titulu právě na úkor Pražanů. V šesté minutě otevřel skóre čtvrté reprízy finále, a přestože pak Sparta ztratila vedení 2:0, radoval se šestadvacetiletý kanonýr v prvním duelu proti svým nedávným spoluhráčům z výhry 4:3 po samostatných nájezdech.

Michal Řepík v dresu Sparty
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Na začátku to bylo docela zvláštní, znám 95 procent kluků a vyhráli jsme spolu titul. Ale po prvním střídání už to bylo v klidu. Snažil jsem se soustředit už jen na sebe, abychom udělali dobrý výsledek. Je to těžké. Ale hraju tady, za Spartu. Měl jsem motivaci, chtěl jsem se ukázat a pomoci, abychom Liberec porazili," řekl Řepík, který překonal Romana Willa střelou z mezikruží.

"Spadlo to ze mě. Už jsem se potřeboval trefit," doplnil Řepík, který se prosadil po šestizápasovém půstu. V desátém utkání po příchodu z Čeljabinsku a doléčení zranění si připsal druhou trefu a pátý bod. "Bylo to pro mě docela těžké po tom zranění a doufám, že už se teď rozjedu," uvedl Řepík, který si hned ve druhém utkání za Čeljabinsk v KHL na konci srpna zranil rameno a vrátil se do hry až na konci prosince.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Liberec

Nově nastoupil v prvním útoku s Petrem Vránou a Jaroslavem Hlinkou, kam se přesunul ze třetí formace, v které hrál s Lukášem Pechem a Petrem Kumstátem. "Oni hrají skvěle. Co je trenéři dali dohromady, jsou skvělí. Hlavně jsem jim to nechtěl kazit a zapojit se do kombinace. Myslím, že jsme měli docela dost šancí. Lehce jsme se bavili o tom, jak to hrát. Nebylo to snad úplně špatné, ale doufám, že to bude ještě lepší," pochvaloval si spolupráci Řepík.

Byl ale především rád, že těžkou bitvu Sparta nakonec zvládla. "Liberec má výborný tým a vede tabulku. My vedli 2:0, udělali jsme dvě chyby, oni srovnali a ještě skočili do vedení. Zaplaťpánbůh, že nám tam ten odraz spadl a v nájezdech vyhráli," byl rád za šťastný gól Kumstáta z 58. minuty a vítězný nájezd Vrány.

Utkání podle něj nabídlo podívanou jako v play-off. "Byly tam emoce. V Lize mistrů hrajeme s těžkými soupeři, potřebujeme sbírat body v extralize, takže pro nás je už teď všechno jako play-off. Snažíme se co nejlépe nachystat na konec soutěže," doplnil Řepík s připomínkou cesty Pražanů až do finále Ligy mistrů, v které bude bojovat 7. února v Göteborgu proti Frölundě.

Příjemné překvapení nachystali Řepíkovi těsně před startem duelu liberečtí fanoušci, kteří se nakonec smířili s tím, že po návratu z KHL zamířil do mateřské Sparty a skandovali jméno jednoho z hrdinů historického triumfu Bílých Tygrů. "Potěšilo mě to, i když jsem moc nevěděl, co čekat. Chtěl bych jim za to poděkovat," ocenil gesto Řepík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články