Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sparta zvládla bitvu se Zlínem, Klíma se trefil hned v prvním zápase

Sparta vedla nad Zlínem v rámci 34. kola v osmé minutě už 2:0, přesto se ze zápasu stala bitva o body až do poslední sekundy. Pražané nakonec uhájili těsnou výhru 3:2 a odskočili Beranům na rozdíl šesti bodů. Úvodní branku duelu vsítil Kevin Klíma, který přišel do sparťanského kádru z Chomutova. Zlínský brankář Libor Kašík tak zaznamenal v prvním utkání po přesunu z Komety porážku.

Utkání Sparta Praha – Berani Zlín
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Bylo to náročné utkání s vítězným koncem pro nás, o to je to sladší. Výhra se ale nerodila lehce. Důležité bylo, že se nám vydařil vstup do utkání a vedli jsme 2:0. Nakonec jsme však museli bojovat až do konce a v závěru jsme měli i štěstí. Ale bojovali jsme, hráli zarputile a v tom musíme pokračovat," řekl útočník domácích Lukáš Pech.

Do prvního náznaku šance se dostal ve čtvrté minutě Buchtele, Kašík situaci ale se štěstím vyřešil. V osmé minutě ale už kapituloval, a hned dvakrát v rozmezí 25 sekund. "To tak někdy je... Já už jsem toho v této sezoně zažil tolik, že jsem se z toho nesesypal a jelo se dál," řekl Kašík.

Nejprve jej až nečekaně lehce prostřelil Klíma, poté se prosadil Pech. Při druhém gólu měl ale Kašík smůlu, Kumstátovi při zakončení sjel puk z hokejky a jeho spoluhráč zakončoval do odkryté branky. "Čekal jsem, jestli se puk někde neodrazí, a naštěstí mu to uteklo přímo ke mně. Byl to důležitý gól, který nás trochu uklidnil," řekl Pech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta – Zlín

Hosty ale dva rychle inkasované góly nepoložily a ve zbytku první třetiny byli lepším týmem. Sedláček ani Lakatoš však ve slibných šancích Machovského nepřekonali. Ve 24. minutě zahrozil Zlín dokonce v oslabení, Machovský však Hermana po přečíslení tři na jednoho vychytal.

Uklidnit Spartu mohl poté Smejkal, jeho zakončení ale skončilo těsně vedle tyčky. Kašík poté Berany podržel v dalším oslabení a ve 37. minutě hosté v přesilovce snížili. Útočný faul Jonese potrestal Fořt.

Zvýšit vedení mohl na začátku třetí části Rousek, Kašík ale ve spolupráci se Žižkou ošemetnou situaci vyřešili. Aktivní Klíma poté nemířil přesně. V 50. minutě byl blízko vyrovnání Fořt, Machovského ale nepřekonal.

I díky tomu mohl při Hermanově vyloučení uklidnit domácí Kudrna, který tečoval Blainovu střelu od modré čáry. Gól však musel potvrdit videorozhodčí, slovenský útočník zasáhl puk na hranici nepovolené hry vysokou hokejkou. V 59. minutě však byl vyloučen Buchtele a Zlín v přesilovce podpořené odvoláním brankáře snížil.

Vyrovnat se ale hostům již nepodařilo, i když pokračovali v power-play. Sparta si tak připsala druhou výhru z posledních devíti domácích duelů.

34. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - PSG Berani Zlín 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Kevin Klíma (Sill, Košťálek), 8. Pech (Kumstát), 53. A. Kudrna (Blain, P. Vrána) - 37. Fořt (Kubiš, J. Ondráček), 59. Lakatoš (D. Nosek, Freibergs). Rozhodčí: Šír, Horák - J. Frodl, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. Diváci: 7236.

Sparta: Machovský - Delisle, Piskáček, Blain, Kalina, Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Pavelka - A. Kudrna, P. Vrána, Buchtele - Forman, Klimek, Smejkal - Rousek, Pech, Kumstát - Kevin Klíma, Sill, B. Jones. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Zlín: Kašík - D. Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, M. Zbořil, Valenta - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - E. Kulda, P. Sedláček, Lakatoš - Okál, Honejsek, Herman - Šlahař, Fryšara, Popelka. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.

Ohlasy trenérů:

Uwe Krupp (Sparta Praha): "S ohledem na dva odehrané zápasy se Zlínem jsme věděli, že to bude těžké utkání. Vydařil se nám začátek, což pro nás bylo důležité. Zároveň jsme věděli, že musíme i poté hrát dobře. Odvedli jsme dobrou práci. Zlínu se podařilo snížit na 2:1, důležité bylo, že jsme poté odskočili na 3:1. Kevin Klíma odehrál dobré utkání. Věděli jsme, že dobře bruslí, je to talentovaný hráč. Věřím, že se mu bude dařit i nadále."

Robert Svoboda (Zlín): "Pro nás je taková porážka zklamáním. Myslím si, že v zápase jsme nebyli horší. V krátkém časovém úseku v první třetině jsme dostali dvě branky, což bylo nepříjemné. Ale nabádali jsme hráče, že když zůstaneme u své hry, zápas není ztracený. V závěru jsme se jej v power-play snažili zvrátit a částečně se to i podařilo, ale odjíždíme bez bodu. Musíme bojovat dál."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články