Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Pohár žen FAČR 2023/2024

Sparta zbrojí dál ve velkém. Útočné řady posílí střelec Kvapil

Žádné zahraničí, o němž se mluvilo. Marek Kvapil bude hrát i další sezonu domácí extraligu. Ne však už v dresu Liberce, ale za Spartu, která s druhým nejproduktivnějším hráčem posledního ročníku podepsala víceletou smlouvu.

Čtyřiatřicetiletý rodák ze slovenské Ilavy se před necelými třemi týdny s Bílými Tygry dohodl na předčasném ukončení kontraktu.

"Když jsme se dozvěděli, že je tento hráč volný na trhu, začali jsme ihned jednat. Jsme strašně rádi, že jsme se dokázali domluvit na spolupráci s jedním z nejlepších hráčů minulé sezony. Marek dlouhodobě patří k nejproduktivnějším hráčům, ať už to bylo v Brně nebo loni v Liberci," uvedl sportovní ředitel Sparty Petr Ton.

"Očekáváme, že bude jedním z lídrů našeho týmu a pomůže nám k co nejlepším výsledkům," dodala generální manažerka Sparty Barbora Snopková Haberová.

Kvapil ve 47 zápasech základní části uplynulé sezony extraligy nasbíral 57 bodů za 25 branek a 32 asistencí a skončil druhý v produktivitě za Milanem Gulašem z Plzně. V play-off si připsal v 16 utkáních 13 bodů za tři góly a 10 přihrávek.

"Oblékat dres Sparty vnímám jako obrovskou výzvu ve své kariéře. Moc se na působení v Praze těším, stejně jako na zápasy před tradičně zaplněným hledištěm domácí O2 areny," uvedl Kvapil.

"Se Spartou jsem koketoval už v minulosti jako junior i rok a půl zpátky, když jsem se vracel z Ruska. Přiznávám, že mě to do klubu táhlo už dřív," podotkl.

V extralize bývalý hráč Vítkovic i Komety Brno, s kterou v roce 2017 dosáhl na titul, nasbíral v 358 zápasech 291 bodů za 117 branek a 174 asistencí.

V roce 2005 Kvapila draftovala Tampa Bay v šestém kole na 163. pozici, ale v NHL nikdy nehrál. Nastupoval v AHL ve Springfieldu a Norfolku i v ECHL z Johnstownu a Mississippi.

V KHL hrál za Dynamo Moskva, s kterým v letech 2012 a 2013 vyhrál Gagarinův pohár, i za Čerepovec, Medveščak Záhřeb, Nižněkamsk a Chabarovsk.

Kvapil je šestou posilou Sparty po dalších útočnících Vladimíru Růžičkovi mladším, Matúši Sukeľovi, Davidu Dvořáčkovi, Martinu Dočekalovi a Michalu Řepíkovi.

"Od Marka si slibujeme nejen produktivitu, ale celkově ho vnímáme jako jednu z největších hvězd extraligy. Tím pádem v něm vidíme jednoho z potenciálních tahounů a lídrů týmu," dodal Ton.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články