Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Sparta vyztužila obranu. Hlad po úspěchu je obrovský, říká švédská posila Warg

Obrannou linii pražské Sparty posílil švédský obránce Stefan Warg, který se s klubem dohodl na angažmá do konce této sezony. Dvaatřicetiletý odchovanec Örebra, který v roce 2014 získal domácí titul s celkem Skelleftea AIK, přichází z finského týmu KooKoo Kouvola.

Švédský obránce Stefan Warg
zdroj: ČTK autor: Profimedia

"Před startem play-off bylo třeba ještě rozšířit stávající kádr. Podařilo se nám angažovat nesmírně zkušeného a pracovitého obránce s parametry, které budí respekt," uvedl v tiskové zprávě sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka.

Warg, který měří 191 centimetrů a váží 100 kilogramů, rozšíří švédskou kolonii ve Spartě. V útoku nastupují bratři Erik a Gustaf Thorellovi a spolu s Miloslavem Hořavou vede aktuálně třetí tým extraligy kouč Hans Wallson.

"Stefan Warg v posledních sezonách dokázal, že umí být i týmovým lídrem. Od trenéra Wallsona jsme na něj měli jen ty nejlepší reference a jsme rádi, že s ním můžeme minimálně do konce této sezony spolupracovat," doplnil Hlinka.

V této sezoně si Warg ve finské lize připsal ve 32 zápasech gól a pět asistencí. Ve švédské nejvyšší soutěži má za Skellefteu, Malmö, Örebro a Djurgaarden na kontě 390 utkání a 56 bodů (8+48).

"Hlad po úspěchu je ve Spartě obrovský. Během kariéry se vám nenaskytne tolik možností hrát za tým, který má ty nejvyšší ambice," uvedl Warg, jehož v roce 2008 draftoval v pátém kole na 143. místě Anaheim. Do NHL se ale nedostal a v ročníku 2013/14 působil krátce na farmách v Norfolku v AHL a v Utahu v ECHL.

"Sparta o mě projevila zájem a já jsem se nemusel dlouho rozhodovat. Byla to pro mě velmi lákavá nabídka. Samozřejmě také hraje roli to, že jsou v týmu tři další Švédi, což vždy pomůže. Sparta mi přišla jako správná volba a bylo to pro mě jednoduché rozhodnutí," doplnil Warg, který se s Wallsonem potkal ve Skelleftee.

"Zná mě, ví, jakým stylem hraju, takže nehrozí, že by ode mě trenéři očekávali něco jiného. Ve svém stylu se cítím nejkomfortněji a tím, že mě Hans zná, bude naše spolupráce o to jednodušší," podotkl Warg, který osobně zná i Gustafa Thorella. "Hráli jsme spolu několik let zpátky inline hokej. Erika neznám, ale je fajn, že nejdu do úplně cizího prostředí," dodal Warg.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články