Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sparta vyhrála divokou přestřelku v Pardubicích 6:4

Pardubice - Hokejisté Sparty vyhráli ve 37. kole extraligy na ledě Pardubic 6:4 a svému rivalovi dosud nepřenechali v sezoně ani bod. Pražané vedli ve 25. minutě už 3:0, ještě během druhé třetiny prohrávali 3:4, ale do druhé přestávky stihli vyrovnat. Rozhodnutí padlo ve 49. minutě, když se podruhé v utkání trefil útočník Daniel Přibyl. Dvě trefy zaznamenali také domácí forvard David Tomášek a sparťanský obránce Michal Čajkovský. Svěřenci kouče Josefa Jandače si upevnili druhou příčku.

Sparta od začátku utkání potvrzovala roli favorita a Maxwell v brance domácích rychle sbíral těžké zákroky. V první pětiminutovce musel zlikvidovat šance Procházky a Poláška. V sedmé minutě už pardubický gólman nedosáhl na ránu obránce Čajkovského, který se trefil vteřinu po vypršení přesilovky. Hosté byli nadále aktivnější a další dobré možnosti měli Forman a Netík, kteří se dostali za záda pardubických beků. Druhou početní výhodu v utkání už Sparta využila, když kotouč do branky dotlačil Přibyl.

Také při další přesilovce visel gól ve vzduchu, ale Polášek na začátku druhé části trefil jen břevno. Ve 25. minutě pak sice přidal třetí branku Sparty důrazný Hamilton, ale od té chvíle hráli hlavně domácí, kteří postupně vyrovnali hru i skóre. Minutu a půl nato vlétl do útočného pásma Tomášek a střelou švihem snížil. Domácí následně nezužitkovali 24 vteřin ve dvojnásobné přesile. Až v klasické výhodě trefil Nahodil tyčku. To už v pardubické brance stál Kopřiva, kterého přivítal ranou do betonu Hamilton.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Sparta

Nahodil si promarněnou možnost vynahradil ve 35. minutě, kdy zblízka prostřelil Pöpperleho. Za dalších 77 vteřin už bylo vyrovnáno, když se před brankou hostí nejlépe zorientoval Marcinko. Pardubice pak sice nezužitkovaly další zkrácenou přesilovku pět na tři, ale v klasické výhodě se podruhé v utkání trefil Tomášek a na chvíli dostal domácí do vedení. Jenže 21 vteřin před pauzou proměnil únik Buchtele a bylo znovu srovnáno.

Ve třetí části se hra viditelně uklidnila a oba týmy spíše vyčkávaly na chybu soupeře. Pardubice mohly jít do vedení při přesilovce, ale nový muž ve sparťanské brance Lukáš vychytal šanci Redenbacha. A tak se ve 49. minutě trefili hosté, když Přibyl proměnil přečíslení dvou proti jednomu. Blízko k dalšímu srovnání byl v 58. minutě Bokroš, ale netrefil poloprázdnou branku. Při hře Dynama bez gólmana rozhodl Čajkovský.

Dynamo Pardubice - Sparta Praha 4:6 (0:2, 4:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 27. Tomášek (Maxwell), 35. Nahodil (Kaut, Orsava), 36. Marcinko (Čáslava, P. Sýkora), 40. Tomášek (Rapáč, Poulíček) - 7. Čajkovský (J. Mikuš, Hamilton), 17. Přibyl (Polášek, Netík), 25. Hamilton (Sabolič), 40. Buchtele (Eminger), 49. Přibyl (Buchtele, Netík), 59. Čajkovský (Klimek, Hamilton). Rozhodčí: Šindler, Hrubý - Ondráček, Skopal. Vyloučení: 4:8, navíc Nahodil (Pardubice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 8135.

Pardubice: Maxwell (27. M. Kopřiva) - Nedbal, Čáslava, Štajnoch, Gregorc, Ščotka, L. Havlík, Bokroš, M. Šeda - Orsava, Nahodil, Kaut - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Poulíček, Tomášek, Voženílek - Rapáč, Cetkovský, Moučka. Trenéři: R. Král a M. Zadina.

Sparta: Pöpperle (41. Lukáš) - Eminger, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Kalina - Netík, Přibyl, Buchtele - Hamilton, Klimek, Sabolič - Forman, J. Hlinka, Kumstát - Martin Procházka, Dragoun, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.

Richard Král (Pardubice): "První třetina byla z naší strany katastrofální, na střely jsme prohráli nepochopitelně 4:19. Pak jsme sice na začátku druhé části dostali gól na 0:3, ale z hráčů najednou všechno spadlo a začali bruslit, dohrávat souboje, hrát s pukem a Spartu jsme dokázali přehrávat. Dostali jsme se do vedení 4:3, zbývalo jen 40 vteřin do přestávky. Hráče jsme ještě nabádali, aby neudělali chybu, ale jeden obránce šel napadat a druhý propadl na útočné modré čáře. Tím gólem jsme Spartu vrátili do hry. Třetí třetinu jsme byli střelecky aktivnější, ale po ojedinělé akci inkasovali. Dvě třetiny jsme hráli parádní hokej, ale chyby nás stály zápas."

Zdeněk Moták (Sparta): "Z naší strany byl zápas jako den a noc. První třetina byla den, kdy jsme hýřili aktivitou a nápady. Druhá byla noc, protože jsme svojí nedisciplinovaností a nedůsledností přišli o poměrně luxusní náskok. Před třetí třetinou jsme si řekli, že nemůžeme inkasovat branku, která by nás stála zápas. Díky bohu jsme neinkasovali, ale naopak vstřelili dva góly, takže bereme tři body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články