Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Sparta venku uspěla počtvrté v řadě. Ve Vítkovicích zvítězila po téměř čtyřech letech

V Ostravě vyhráli naposledy 31. ledna 2016, sérii porážek uťali až nyní. Sparťané sice s Vítkovicemi prohrávali i v devátém kole extraligy nové sezony, ale po obratu ve druhé třetině se nakonec radovali po výsledku 5:1. Dvěma góly se o to přičinil Andrej Kudrna.

Brankář Daniel Dolejš z Vítkovic v utkání proti Spartě
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Na tomhle místě je těžké hrát. Před Vítkovicemi jsme měli před zápasem velký respekt vzhledem k jejich způsobu a organizaci hry. V první třetině jsme měli spoustu energie, vytvářeli jsme si šance, ale do vedení pak šli domácí. Nejdůležitější bylo, že jsme dokázali rychle srovnat skóre. Tohle pak otočilo celý zápas. Vytvářeli jsme si tlak a využili naše šance. Nejenže jsme výborně bruslili, byli jsme i chytří na puku. Hodně nám pomohl brankář Sedláček, kluci odvedli solidní výkon," chválil po utkání trenér Sparty Uwe Krupp.

Úvodní třetina souboje tradičních rivalů zůstala za očekáváním. Ostravany mohl poslat do vedení Mallet, jenže z mezikruží pálil vedle. Ve druhé části už se Vítkovičtí dočkali. V čase 26:37 Roman chytrou přihrávkou vysunul Bukartse a sparťanský útočník, který je v ostravském celku na hostování, po kličce do forhendu poslal puk pod lapačkou Sedláčka do sparťanské branky.

Hned o 29 sekund později ovšem srovnal Polášek, zanedlouho pak Pražané udeřili znovu. Polášek zavezl puk do útočné třetiny, po sérii odrazů se ke kotouči dostal Smejkal a otočil skóre. Třetí gól si Sparta schovala na úplný závěr druhé části. Kudrna našel střílenou přihrávkou Růžičku, jenž zblízka doklepl puk za záda Dolejše.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Sparta Praha

Pražané kontrolovali hru a ve 48. minutě skórovali poté, co domácí nedotáhli do zdárného konce zajímavé přečíslení a hned z následného brejku je potrestal Kudrna. Tentýž hráč skóroval znovu necelých pět minut před koncem po povedené souhře a podtrhl sparťanské vítězství na ledě Vítkovic v poměru 5:1.

"Rozdíl byl v předbrankových prostorech, z toho špinavého prostoru jsme dostali tři branky a měli bychom se z toho poučit. Soupeř vyhrál zaslouženě, patří mu obrovský kredit," prohlásil Jakub Petr, trenér Vítkovic.

Sparta tak úspěšně zakončila šestizápasovou sérii venkovních utkání, Vítkovičtí si naopak na svém ledě připsali čtvrtou porážku za sebou a klesli na deváté místo.

9. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 1:5 (0:0, 1:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 27. Roberts Bukarts (O. Roman, Výtisk) - 28. Polášek (Košťálek, Dočekal), 31. Smejkal (Tomášek, Polášek), 40. V. Růžička ml. (Kudrna), 48. A. Kudrna, 56. A. Kudrna (Ďaloga, Pech). Rozhodčí: Šír, Kubičík - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:8. Bez využití. Diváci: 6255.

Vítkovice: Dolejš - Trška, Gregorc, D. Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Výtisk, Bodák - Schleiss, O. Roman, Roberts Bukarts - Vopelka, Š. Stránský, Lakatoš - Mallet, E. Němec, Dej - Guman, Werbik, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Sparta: J. Sedláček - Polášek, Košťálek, Kalina, Blain, Ďaloga, T. Pavelka, Tomáš Dvořák - Řepík, Pech, Forman - Říčka, V. Růžička ml., A. Kudrna - Buchtele, Sukeľ, Rousek - Smejkal, Tomášek, Dočekal. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články