Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sparta vede extraligu, Zlín zlomil černou sérii

Praha – Po včerejší předehrávce 19. kola, ve které porazili kladenští Rytíři Mladou Boleslav, se hrálo zbylých šest zápasů. Vedoucí tým extraligy Budějovice podlehl Pardubicím a přišel tak o první místo na úkor pražské Sparty, která dokázala zvítězit ve Vítkovicích. V posledních zápasech trápící se Zlín porazil Litvínov 3:2, přestože po první třetině vedl už tři nula. Dramatický zápas se hrál v Brně, kde se domácí Kometa utkala s libereckými Tygry. 

Hráči Sparty se radují z gólu
zdroj: ČT\\k

Zlín – Litvínov 3:2

Zlín, který prohrál čtyři poslední zápasy, během nichž dokázal vstřelit pouhé dvě branky, porazil jedenáctý Litvínov 3:2. Zlín tentokrát začal velmi dobře. Už po třinácti vteřinách překonal litvínovského gólmana Nechvátala Köhler a vsítil tak nejrychlejší gól letošního ročníku. Když to v desáté minutě zápasu bylo už 2:0, vystřídal debutanta Nechvátala v brance hostí Volke. Ani ten ale neudržel čisté konto dlouho, když ho dvě minuty před koncem třetiny překonal zlínský Důras. 

Ve druhé třetině si Zlín sice stále udržoval herní převahu, další branky se Zlínským ale vstřelit nepodařilo. Naopak Litvínov snížil krásnou ranou Frolíka pod horní tyčku po zpětné přihrávce Majdana zpoza branky. Ve třetí třetině začal Litvínov zlínské přehrávat, a když v přesilové hře snížil Trávníček, Zlín ještě více znervózněl. Výsledek 3:2 ale i přes závěrečný tlak chemiků dokázal udržet.

SESTŘIH UTKÁNÍ

Rostislav Vlach (Zlín): "Měli jsme velmi dobrý úvod, v prostřední části utkání se hra vyrovnala a v poslední třetině byl Litvínov lepší. I kvůli našim zbytečným faulům se soupeř dostal do kontaktu. Jsme rádi za tři body, to je pro nás důležitý zisk."

Jiří Kučera (Litvínov): "Z naší strany rozhodl začátek první třetiny, když jsme ve 13. vteřině dostali gól. A celkově skončila první třetina 0:3. Ve druhé třetině jsme ustáli oslabení a dali jeden gól. V poslední třetině jsme sice dali kontaktní branku, ale tím to bohužel pro nás skončilo." 

PSG Zlín - HC Verva Litvínov 3:2 (3:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Köhler (Leška, Finsterle), 10. Köhler (Leška), 18. Důras - 35. Frolík (Majdan), 55. Trávníček (Hanzl, Ručinský). Rozhodčí: Šír, Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4076.

Vítkovice – Sparta 3:6

Hokejisté Sparty vyhráli v 19. kole extraligy zásluhou čtyř gólů v poslední části na ledě Vítkovic 6:3 a díky zaváhání Českých Budějovic se dostali do čela tabulky. Vicemistr z Vítkovic ještě v úvodu třetí dvacetiminutovky držel stav 2:2, Pražané však po jeho chybách skórovali dvakrát v rozmezí 44 sekund a rozhodli o svém teprve druhém vítězství z posledních jedenácti zápasů na ostravském ledě. Dva góly a asistenci si připsal Alex Foster.

SESTŘIH UTKÁNÍ

Zdeněk Moták (Vítkovice): "V první třetině jsme měli dost šancí, abychom vstřelili nějaké góly, pak jsme ale udělali chyby, za které jsme byli potrestáni. Když jsme měli šance my, tak jsme je nedali. Podařilo se nám sice srovnat na 2:2, ale rozhodující byl gól na 2:3. Pak už jsme nedokázali kontrovat a dostat se zpátky. Hráči sice dřeli, ale střelecky se nám nedaří. Děláme hrubé chyby, za které jsme trestáni."

Richard Žemlička (Sparta): "První třetinu jsme odehráli velice špatně. Kdybychom prohrávali 0:3, nikdo by se nemohl divit. Ve druhé třetině jsme se ale zlepšili. Začalo nám to bruslit, dohrávali jsme osobní souboje a dostali jsme se do vedení. V úvodu třetí části jsme se sice znovu dostali pod tlak a Vítkovice vyrovnaly, hned nato jsme ale dali gól na 3:2 a to rozhodlo celé utkání. Závěr už jsme kontrolovali."

HC Vítkovice Steel - HC Sparta Praha 3:6 (1:1, 0:1, 2:4)
Branky a nahrávky: 8. Szturc (Strapáč, Rehák), 41. Burger (J. Káňa, Malík), 57. Rehák (Pohl, J. Káňa) - 12. Broš (Husák), 22. Ton (Tenkrát, Philipp), 42. Tenkrát (Bližňák, Ton), 43. Foster (T. Rachůnek), 52. Foster (Kasík), 60. T. Rachůnek (Ton, Foster). Rozhodčí: Hradil, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 5513.

Slavia Praha – Třinec 3:2 (SN)

Domácí v utkání dvakrát dotahovali náskok Třince, nakonec ale zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech. Konečně se jim tak podařilo ukončit dlouhotrvající série bez vstřelené branky na vlastním ledě. Po 165 minutách a 29 vteřinách ukončil jejich čekání Petr Kuboš. O zisku dvou bodů pro Pražany rozhodl v nájezdech jediný úspěšný exekutor Vladimír Růžička mladší.

Poprvé slávisté prohrávali už po čtyřech minutách, kdy odrazu od hrazení využil Adamský. Když Kuboš ve druhé třetině prostřelil Vojtka, nejenže tak vyrovnal stav duelu, ale především po více než 165 minutách ukončil střelecký půst svého mužstva v domácím prostředí. Slávisté ale za chvíli opět prohrávali, vyrovnat se jim podařilo až šest minut před koncem, aby v utkání nakonec dokázali zvítězit na samostatné nájezdy.

SESTŘIH UTKÁNÍ

Jiří Čelanský (Slavia):"Úvod patřil hostům, kteří byli důraznější a více bruslili. Od druhé třetiny jsme se zvedali, ve třetí ještě přidali na důrazu, zlepšili jsme pohyb, dostali soupeře pod tlak a podařilo se nám vyrovnat. Do poslední chvíle jsme věřili, že ten zápas dneska vyhrajeme, což se potvrdilo. Vynikající výkon podal brankář Dominik Furch."

Břetislav Kopřiva (Třinec):"Měli jsme dobrý vstup do utkání a vytvořili si tlak. Dali jsme gól a bylo tam i několik šancí na vedení 2:0, což by ten zápas asi dost ovlivnilo, ale Slavia se postupně začala zvedat. My jsme jí naopak od druhé třetiny zbytečně pustili do hry a do prostoru, což se nám vymstilo. Nakonec jsme utkání ztratili. Byly tam hrubé individuální chyby při obou obdržených gólech. Směřovalo to k tomu, že ten zápas ztratíme. Upozorňovali jsme na to, ale bohužel už se nám nepodařilo hráče natolik vyburcovat, abychom to utkání vyhráli."

HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 32. Kuboš (Krenželok, T. Hertl), 54. T. Hertl (Žejdl, Kolařík), rozhodující nájezd V. Růžička ml. - 4. Adamský (Kohn), 40. Hrabal (Ostřížek). Rozhodčí: Šindler, Souček - Pouzar, Kis. Vyloučení: 5:6, navíc Krenželok (Slavia) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 2793.

Karlovy Vary - Plzeň 4:3

Hokejisté Karlových Varů porazili v 19. kole extraligy v západočeském derby nad Plzní 4:3 a vzdálili se na třináctém místě poslední Mladé Boleslavi na rozdíl tří bodů. Zápas rozhodl v 53. minutě Lukáš Pech. Energie vyhrála čtvrtý z posledních pěti zápasů, Indiáni naopak utrpěli čtvrtou porážku za sebou

SESTŘIH UTKÁNÍ

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Byl to vynikající zápas s vynikajícími výkony hráčů na obou stranách a s fantastickými diváky."

Milan Razým (Plzeň): "Myslím, že to bylo velice kvalitní utkání dobré úrovně ve výborné atmosféře. Utkání se hrálo s nasazením, bojovností, s touhou po vítězství. Divácky to byl atraktivní zápas, pro nás už méně, zejména při divoké přestřelce ve druhé třetině. Když jsme vyrovnali patnáct vteřin před koncem této třetiny, tak se o všem rozhodovalo v té poslední. I když jsme v ní domácí přestříleli vysokým poměrem, tak jsme utkání ztratili. Bod jsme si zasloužili, ale když nevyužijeme přesilovku pět na tři, nemůžeme vyhrát."

HC Energie Karlovy Vary - HC Plzeň 1929 4:3 (0:1, 3:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 30. Zaťovič (Mikeska, Mocek), 32. Skuhravý (Zaťovič, Mikeska), 33. Skladaný (Melenovský, Dej), 53. Pech (Kumstát) - 8. Pitule (Dvořák), 31. Jan Kovář (Stránský), 40. Martin Straka (Mrňa, St. Pierre). Rozhodčí: Kalivoda, Turčan - Horinek, Rozlílek. Vyloučení: 5:6, navíc St. Pierre (Plzeň) 10 min. Bez využití. Diváci: 5449.

Brno - Liberec 2:4

Hokejisté Liberce díky obratu v závěrečné třetině vyhráli v 19. kole extraligy na ledě Brna 4:2 a jsou druzí o skóre za vedoucí Spartou. Dvěma góly se postaral o tříbodový zisk Bílých Tygrů střelecký objev sezony Michal Bárta. Kometa sice ve druhé třetině v rozmezí minuty dvěma góly otočila výsledek na 2:1, Liberec ale v třetí části třemi góly rozhodl o svém vítězství.

SESTŘIH UTKÁNÍ

Zdeněk Venera (Brno): "Dnes rozhodlo, kdo uměl potrestat chyby soupeře. My jsme měli šancí také hodně. Nejvíce se nám dařilo, když jsme vedli 2:1. Bohužel jsme nedokázali využít šance z bezprostřední blízkosti. Liberec se projevil jako zkušený tým, který využil každé naše zaváhání."

Jiří Kalous (Liberec): "Oba týmy předvedly pěkný hokej. Na obou stranách byla spousta šancí. My jsme byli šťastnější, že jsme dali o dvě branky více. Vítězství v Brně je velmi cenné. Potěšil mě i volejbalový zákrok Bortňáka před naším třetím gólem."

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 2:4 (0:1, 2:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 35. Podkonický (Malec, Jankovič), 36. Jaroslav Svoboda (Dlouhý) - 12. Bárta (Dušek, T. Urban), 43. Bartovič (P. Nedvěd, Kudrna), 48. Bárta (Bortňák), 58. Vantuch (P. Nedvěd). Rozhodčí: Blecha, Minář - Bryška, Novák. Vyloučení 1:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 7200.

České Budějovice - Pardubice 2:5

Hokejisté Českých Budějovic prohráli doma s Pardubicemi 2:5 a opustili čelo tabulky. Mountfield už v polovině zápasu po řadě individuálních chyb prohrával 0:5 a neuspěl ve vzájemných zápasech s Východočechy už popáté za sebou. Do třetího dějství poslali trenéři Mountfieldu na led pozměněné útoky, místo Sailera se objevil rekonvalescent Pletka a začal se hrát otevřený hokej. Budějovice dokázaly nakonec vstřelit dva góly a opticky tak zmírnit porážku, to ale bylo z jejich strany vše.

SESTŘIH UTKÁNÍ

František Výborný (České Budějovice): "Udělali jsme individuální chyby, které soupeř hlavně ve druhé třetině stoprocentně potrestal. Na co Pardubičtí sáhli, to tam padlo, což svědčí o jejich šikovnosti. Naši hráči trochu sklopili hlavy. V útoku jsme měli podobné situace jako hosté, ale nebyli tak důrazní."

Ladislav Lubina (Pardubice): "Jsme rádi, že jsme dokázali navázat na zlepšený výkon z minulého utkání doma proti Zlínu. Zlomovým momentem bylo ubránění našeho oslabení tři na pět a čtyři vstřelené góly ve druhé třetině, z nichž jeden jsme dali v oslabení. V závěru jsem si výsledek pohlídali."

HC Mountfield České Budějovice - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:5 (0:1,1:4, 1:0)
Branky a nahrávky:32. L. Květoň (Červený, Martynek), 55. Kašpařík (Gulaš, Šimánek) - 15. Píša (Starý), 24. Koukal (Kolář I), 26. Elkins (Sim), 28. Koukal (Sičák, T. Nosek), 30. Brendl (Elkins). Rozhodčí: Homola, Pešina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5258.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články