Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparta uspěla popáté za sebou, Vítkovice přehrála 3:1

Sparta porazila v utkání 9. kola extraligy Vítkovice 3:1. Vítězný gól dal útočník Michal Řepík. Pražané si na závěr série šesti domácích utkání připsali pátou výhru v řadě. Vítkovice se představily i popáté v sezoně venku, zaznamenaly třetí porážku a klesly na předposlední místo tabulky.

Utkání Sparta - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Sparťané vstoupili do zápasu na výbornou. Kaše napálil v páté minutě brankovou konstrukci, jen o chvilku později už se však domácí radovali.

V situaci tři na tři sice Vítkovičtí zblokovali Formanovu přihrávku, ale puk se dostal těsně za kruhy přímo před rozjetého Buchteleho, který nedal Stezkovi nejmenší šanci zasáhnout.

V hostujícím dresu zahrozili Marosz a Krenželok, ale pak se provinil proti pravidlům Gewiese a kapitán Pražanů Řepík zvýšil v přesilovce ranou z kruhu bez přípravy na 2:0.

Potrestaný hříšník Gewiese přispěchal s odpustkem v podobě nahrávky na gól Flicka a Ostravané mohli vzápětí i vyrovnat, jenže 113 sekund dlouhou přesilovku pět na tři nevyužili, v cestě jim stál pozorný brankář Salák.

"Myslím, že jsme to měli celou dobu pod kontrolou, i když jsme po gólu Vítkovic nebyli schopní odskočit zase zpátky o ty dvě branky. O ten gól je to pořád takové nebezpečné. Trápilo nás dnes proměňování šancí, kterých jsme měli hodně, ale naštěstí nás to nemusí mrzet a vyhráli jsme za tři body. Důležitou vzpruhou bylo i to ubráněné oslabení ve třech. Ze začátku sezony jsme s tím měli i v Lize mistrů problémy, ale teď už si to začíná sedat," řekl domácí útočník Miroslav Forman.

Hned v úvodu druhé části hrála Sparta přesilovku, v níž hosté nenechali zakončit z více než slibné pozice Řepíka.

Ve 24. minutě měl obrovskou možnost vrátit svému týmu dvoubrankový náskok Němeček, z prostoru mezi kruhy však neuspěl. Stejně dopadl i Chlapík.

V polovině zápasu čelil Stezka v rozmezí minuty třem pokusům domácích o sólový únik. Dva z nich dovedli sparťané až do zakončení.

Řepík v oslabení neuspěl, když se dostal až do příliš velkého úhlu, a Doležal, který se vrátil z trestné lavice, kde odpykával již druhý Salákův trest, rozezvučel tyčku. Větší klid do domácích řad nevnesly ani možnosti Horáka a Sobotky.

Ve třetí dvacetiminutovce nepohnuli stavem Němeček a Chlapík, Ostravané se pak ubránili v oslabení a sami nevyužili Salákovo zaváhání. V 53. minutě vychytal Stezka při další početní výhodě Pražanů Kašeho.

Na druhé straně již při hře v pěti na obou stranách Salák sebral radost z vyrovnání Bukartsovi. Vítkovičtí sáhli v závěru k dlouhé hře bez gólmana, čehož parádně využil Sobotka.

"Do zápasu jsme určitě nevstoupili, jak jsme chtěli. Pak už to bylo lepší, ale nedostávali jsme se k lepšímu zakončení, jak bychom chtěli. Aleš Stezka chytal super, takže nám pořád dával šanci to zvrátit a otočit v náš prospěch, což se ale bohužel nepodařilo. Musíme líp zakončovat a dávat více gólů," prohlásil obránce poražených Petr Gewiese.

Sparta Praha - HC Vítkovice 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Buchtele (Z. Doležal), 9. Řepík (E. Thorell, Polášek), 59. Sobotka (Chlapík) - 10. Flick (Gewiese). Rozhodčí: Lacina, Sýkora - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. Diváci: 5317.

Sparta: Salák - M. Jandus, Polášek, Jurčina, Mikliš, Němeček, Tomáš Dvořák - Řepík, Horák, E. Thorell - Chlapík, D. Kaše, Sobotka - M. Forman, Z. Doležal, Buchtele - Prymula, D. Vitouch, Konečný. Trenér: Jandač.

Vítkovice: Stezka - Gewiese, R. Polák, Galvinš, Machů, Koch, L. Kovář - L. Krenželok, Marosz, Roberts Bukarts - Afanasjev, J. Hruška, Svačina - R. Bondra, Flick, M. Kalus - Dej, Chlán, Fridrich. Trenér: Holaň.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články