Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Sparta splnila povinnost a poradila si s Pardubicemi

Praha - Už čtvrtou výhru v řadě vybojovali sparťanští hokejisté, kteří si doma poradili s trápícími se Pardubicemi 4:1. Východočeské Dynamo se tak i dílem vítězství Plzně propadlo na poslední pozici. O vítězství Sparta rozhodla v druhé třetině, když vstřelila dva góly během 67 vteřin, ve třetí části výhru pojistil Pech.

Slavící Petr Čajkovský u pardubické střídačky
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Souboj týmů, které v minulém kole shodně prohrály, začal hodně opatrně z obou stran. K vedení domácím pomohla nedisciplinovanost soupeře. Na trestné lavici se sešli Novák s Bártou a Sparta přesilovku pět na tři využila. Maxwella prostřelil Čajkovský.

Při vyrovnaném počtu hráčů na ledě si ani jedno z mužstev převahu vytvořit nedokázalo, ani v klasických početních výhodách však brankáři moc velkých šancí řešit nemuseli. V 18. minutě Pardubice zahrozily z brejku při vlastním oslabení, Pöpperle však se štěstím udržel puk před brankovou čárou, což potvrdil i videorozhodčí.

Vzápětí si Sparta podruhé vyzkoušela hru proti bránící trojici, tentokrát ale gól nedala. Východočeši v předešlých dvou duelech neskórovali a problémy v koncovce je provázely i v O2 areně. Při Čajkovského vyloučení nedokázal vyrovnat Nahodil, při Vránově trestu Redenbach. Šestý trest Pražanů však již hosté využili. Pechův faul potrestal Tomášek a po 154 minutách a 51 vteřinách ukončil pardubické čekání na branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Pardubice

Z nerozhodného stavu se však hosté radovali jen krátce. O 59 vteřin později totiž vrátil Spartě vedení prvním extraligovým gólem obránce Kalina a za dalších 67 vteřin již domácí vedli 3:1. Při Hubáčkově vyloučení tečoval Kumstát střelu Čajkovského mezi Maxwellovy betony. Dokonat zmar hostů mohl Pech, v závěru druhé třetiny však příležitost nevyužil.

Nevydařená pasáž hostů v druhé dvacetiminutovce se ukázala jako klíčová, Pardubice už duel zdramatizovat nedokázaly. Naopak při vlastní přesilovce povýšené odvoláním brankáře inkasovaly počtvrté. Východočeši tak i nadále čekají na premiérový tříbodový zisk z kluziště soupeřů. 

HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Čajkovský (J. Hlinka, Ihnacak), 35. Kalina (Gernát, J. Hlinka), 36. Kumstát (Čajkovský, Forman), 57. Pech - 34. D. Tomášek (Rolinek, Redenbach). Rozhodčí: Hribik, Pražák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7983.

Sparta Praha: Pöpperle - Čajkovský, J. Mikuš, Kalina, Gernát, Eminger, Barinka, Piskáček - Uher, P. Vrána, Ružička - Ihnacak, J. Hlinka, Klimek - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Černoch. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Pardubice: Maxwell - Ščotka, Čáslava, F. Novák, Bokroš, Leduc, Ovčačík - P. Sýkora, Redebach, Hubáček - Mallet, Nahodil, Rolinek - Bárta, D. Tomášek, H. Zohorna - Panna, T. Kaut, M. Kaut, od 21. navíc M. Rohlík. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska. 

Zdeněk Moták (Sparta): "Naše vítězství se nerodilo lehce. Utkání bylo poznamenané častými vyloučeními, na naší straně i na straně Pardubic. Musím říct, že s výsledkem jsme spokojeni."
Pavel Rohlík (Pardubice): "Pro nás to byl další těžký soupeř. Věřil jsem, že nějaké body uděláme, ale nepodařilo se to. Trochu nás srazila dvě vyloučení do tří v první třetině, ve kterých jsme dostali i branku. Pak se nám v přesilovce podařilo vyrovnat, ale vzápětí jsme bohužel v prvním střídání dostali gól, i když jsem hráče upozorňoval, že musí být aktivní, protože Sparta se bude snažit vytvořit si tlak a rozhodnout. Jsem naštvaný, prohráli jsme, nemáme body a já jsem za to zodpovědný. Věřím ale, že se to otočí." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články