Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Sparta soupeře v přípravě válcuje, Češi z Chabarovsku přispěli k porážce Pardubic

Třetí zápas, třetí jasné vítězství. Sparta pokračuje v přípravě v povedených výkonech a proti finskému KooKoo Kouvola přidala výhru 5:1. Zato Pardubice nestačily na Memoriálu Zbyňka Kusého na ruský Chabarovsk, kterému podlehly 3:6.

Robert Kousal z Pardubic
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Sparta, která se bude v sezoně snažit napravit velmi nepovedený minulý ročník, rozhodla v Tipsport areně skvělým nástupem. Ve 13. minutě vedli svěřenci kouče Uweho Kruppa už 3:0. Více než dvě tisícovky diváků potěšil dvěma góly Matúš Sukeľ. Nakonec vyhráli Pražané čtyřbrankovým rozdílem, který je nejnižší z dosud odehraných duelů.

Pardubičtí na Memoriálu Zbyňka Kusého nestačili na Chabarovsk, který v pondělí utrpěl debakl od Hradce Králové 0:7. V úterý přitom Dynamo skvěle zvládlo východočeské derby a před více než čtyřmi tisíci diváky porazilo Hradec Králové 7:2.

Jen o něco málo nižší návštěva přišla podpořit Pardubice i nyní. Jenže Amur v čase 2:31 vedl už 2:0. V dresu vítězů se prosadili i reprezentanti Ondřej Vitásek a Hynek Zohorna. Dynamo ale zvládlo lépe doplňkové nájezdy, takže vyhrálo skupinu a v pátek ho čeká boj o prvenství.

Na Zubr Cupu bylo kvůli bezpečnostním rizikům zrušeno derby mezi Zlínem a Vsetínem. Protože Berani byli jako domácí tým pořadatelem zápasu a jeho přeložení by bylo komplikované, Vsetín získal kontumačně výhru 3:0.

"Rozhodování pro nás bylo velmi těžké, rádi bychom zápas kvůli fanouškům hráli, ale rizika jsou příliš velká. V daném týdnu jsou v regionu další velké akce, Barum Rally a Trnkobraní, které nepřímo ovlivňují organizační a bezpečnostní záležitosti utkání. Ty by byly nejnáročnější za několik posledních let, vyšší než zápasy s Kometou či Olomoucí, což s sebou nese nemalé náklady," vysvětlil na klubovém webu generální manažer Zlína Martin Hosták.

Přípravné hokejové zápasy:

HC Sparta Praha - KooKoo Kouvola 5:1 (3:1, 0:0, 2:0)
Branky: 8. a 13. Sukeľ, 11. Pech z trest. střílení, 47. Smejkal, 48. Říčka - 18. O. Manninen.

HC Dynamo Pardubice - Amur Chabarovsk 3:6 (1:3, 2:3, 0:0)
Branky: 10. J. Mikuš, 29. Tybor, 36. Poulíček - 3. Kapiturov, 3. Vitásek, 16. Korjagin, 26. Ušenin, 27. H. Zohorna, 39. Ruděnkov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články