Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparta smetla Vary a dotáhla se na Liberec

Praha - Sparťanští hokejisté si zajistili další vysoké vítězství, když deklasovali poslední Karlovy Vary 6:1. Pražané se tak dotáhli na vedoucí Liberec na rozdíl sedmi bodů, o vítězství přitom rozhodli třemi góly v první třetině v rozmezí necelých dvou minut. V brance domácích poprvé nastoupil Kanaďan Danny Taylor. Energie tak nenavázala na letošní dvě výhry proti Spartě a po bezzubém výkonu zůstává poslední.

Radost sparťanských hokejistů
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Duel týmů z opačných pólů tabulky byl zpočátku nudný. V šesté minutě však z první nebezpečné akce otevřel skóre zápasu Sabolič a Sparta následně bleskově rozhodla o jeho osudu. O 31 vteřin později překonal Závorku pohotově dorážející Přibyl podruhé a za dalších 81 sekund se ze strany trefil Kumstát.

Po necelých dvou minutách tak bylo prakticky rozhodnuto. Kouč hostů Mlejnek si vzal oddechový čas, místo Závorky poslal do branky Habala, ofenzivně však jeho svěřenci v O2 areně nepředvedli vůbec nic. Sice následně dostali výhodu přesilové hry, Taylora však ani nevyzkoušeli. Kanadský gólman si první vážnější zákrok připsal až při Klimkově vyloučení ve 27. minutě. S pokusem Huny si ale bez problémů poradil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Karlovy Vary

Následně přidali i Pražané. Čajkovského tečovaná střela skončila vedle, Kumstátovu šanci Habal vyrazil. Ve 35. minutě však našel Hrbas na modré čáre najetého Saboliče a slovinský kanonýr si připsal 22. gól v sezoně. Vzápětí navíc fauloval Kůs a Sparta využila i první přesilovou hru. Na konci rychlé kombinační akce byl obránce Mikuš.

A s hosty mohlo být ještě hůře, Sabolič totiž v závěrečných sekundách druhé třetiny trefil tyč. Utkání se dohrávalo jen z povinnosti. A nakonec se dočkala gólu i Energie. V početní výhodě prostřelil Taylora obránce Bičánek a připravil jej tak při extraligové premiéře o možné čisté konto. Poslední slovo měl Hamilton, který upravil na konečných 6:1. 

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Sabolič (Klimek), 7. Přibyl (Netík), 8. Kumstát (Forman, J. Hlinka), 35. Sabolič (Hrbas), 37. J. Mikuš (Hamilton, Čajkovský), 58. Hamilton (Klimek, Čajkovský) - 46. Bičánek (M. Rohan, T. Rachůnek). Rozhodčí: Hribik, R. Polák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:5, navíc Marosz (K. Vary) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6477.

Sparta: Taylor - Hrbas, J. Mikuš, Čajkovský, Piskáček, Eminger, Polášek, Kalina - Forman, J. Hlinka, Kumstát - Hamilton, Klimek, Sabolič - Netík, Přibyl, Buchtele - A. Kudrna, Pech, Dragoun. Trenéři: Jandač a Moták.
Karlovy Vary: Závorka (8. Habal) - Dvořák, Bičánek, M. Rohan, Gulaši, Baránek, Sičák - Huna, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, Vachovec - Gorčík, Gríger, J. Svoboda - V. Tomeček, Osmík, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Antonik. 

Josef Jandač (Sparta): "Ráz utkání určily tři slepené góly v první třetině, pak jsme ho už jen v klidu kontrolovali. I poté jsme hráli s chutí a druhá třetina měla ještě slušné parametry. Až ve třetí to povadlo. Brankáře Taylora moc hodnotit nechci, neměl to moc těžké."
Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "My se dnes nemáme za co schovávat. Sparta si vytvářela příležitosti po celé utkání. Mrzí nás možná jen to, že paradoxně neskórovala z šancí, které si vytvořila svojí kvalitou, ale proměňovala ty po našich velkých taktických a hrubých chybách. To je pro nás zásadní." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články