Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Sparta si ukradla zpět druhé místo od Mladé Boleslavi. Řádil pětibodový Pech

Jen od neděle se držela Mladá Boleslav na druhé příčce, než ji opět sesadila Sparta. Ve vzájemném duelu v předehrávce 47. kola hokejové extraligy Pražané doma nasázeli Bruslařům šest gólů a zvítězili 6:2. Pět bodů za gól a čtyři asistence zaznamenal Lukáš Pech, Michal Řepík dal dvě branky. Sparta má před třetími Středočechy o dva body více, ale také o zápas více.

Sparťané Pech a padající Řepík proti Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Výsledek je jednoznačný, ale několikrát nás podržel brankář Sedláček a byli jsme efektivnější v zakončení. Proměnili jsme nabídnuté šance, ale hráli jsme hodně minut v oslabení," zhodnotil utkání stručně trenér Sparty Josef Jandač.

Hosté vstoupili do zápasu aktivněji, Sparta však z první šance udeřila. V páté minutě prostřelil Peterse Řepík a připsal si 20. branku v sezoně.

I poté se Pražané soustředili spíše na obranu a čekali na šance. Středočeši byli lepším týmem, Zohorna však po samostatné akci nedokázal vyrovnat. Při Sukeľově vyloučení byl Sedláček bez práce, se štěstím udržel i střelu Fillmana.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Mladá Boleslav

Sparta i nadále školila soupeře v efektivitě. Na začátku druhé třetiny se po Pechově přihrávce prosadil Kudrna a ve 29. minutě přidal další gól ve zkrácené přesilové hře Řepík, který pohotově "uklidil" za Petersova záda sraženou Pechovu přihrávku.

Vrátit Mladou Boleslav do hry mohl Kašpar, Sedláček však jeho samostatný nájezd zlikvidoval. Sparta poté neinkasovala ani v 75 sekund dlouhém dvojnásobném oslabení. "Měli jsme dát gól a dostali bychom se do zápasu. Musíme na to potrénovat, do play-off je ještě čas," řekl Radim Zohorna.

Místo snížení přišla další branka domácích. Volný prostor po rychlém protiútoku využil Pech. Pražanům na tři góly ve druhé části stačilo pět střel.

"Když jsem na začátku třetí třetiny viděl na kostce střely 11:25, byl jsem překvapený. To jsem čuměl. A říkal jsem si, že to snad není možné. Je otázka, jaké střely měli oni. Musí se rozlišovat, zda jsou nebezpečné, nebo ne. Čtyři góly z jedenácti střel je však pěkný počin," uvedl Pech.

O možné premiérové čisté konto připravily Sedláčka fauly jeho spoluhráčů. Při prvním Jurčinově trestu ještě dokázal zlikvidovat šanci Zohorny, při druhém vyloučení slovenského beka jej ale již mladoboleslavský útočník ve 43. minutě překonal.

"Jsem dřevák. Je to škoda, tohle musím dávat. Kór když dvakrát ujedu. Poprvé jsem si to dal moc na dlouhou a podruhé mi to výborně chytil à la Hašek," řekl Zohorna ke svým dvěma neproměněným nájezdům.

Žádné drama se však nekonalo. Při přesilové situaci šest na tři přidal další branku domácích Sukeľ. Hosté ještě dokázali snížit, ale poslední slovo měl Dvořáček. V O2 areně tak skončila série sedmi zápasů v řadě, ve kterých dokázali Mladoboleslavští bodovat.

"Sparta byla jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrála. Domácí jsme přestříleli, ale výsledek 6:2 hovoří jednoznačně," nehledal alibi kouč hostů Radim Rulík.

Předehrávka 47. kola hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 6:2 (1:0, 3:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 5. Řepík (Pech), 22. A. Kudrna (Pech, Buchtele), 29. Řepík (Pech), 38. Pech (M. Forman, Blain), 50. Sukeľ (Jurčina, Pech), 59. Dvořáček (D. Vitouch) - 43. R. Zohorna (A. Zbořil, L. Kašpar), 54. Bičevskis (J. Stránský, Bernad). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Komárek, Rampír. Vyloučení: 9:7. Využití: 2:2. Diváci: 8373.

Sestavy:

Sparta: J. Sedláček - Blain, Kalina, Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Pavelka, Jurčina - Řepík, Sukeľ, Rousek - M. Forman, Pech, Buchtele - A. Kudrna, V. Růžička, Říčka - T. Pšenička, D. Vitouch, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.

Mladá Boleslav: Peters - Ševc, Hrdinka, Pláněk, Dlapa, Fillman, Hrbas, Bernad - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - D. Šťastný, Jeglič, R. Zohorna - L. Kašpar, Bičevskis, Lunter - P. Kousal, O. Najman, J. Stránský. Trenéři: Rulík a Patera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články