Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta si to rozdá o čelo tabulky s Plzní. Zlepšující se Motor hostí zdecimovaný Zlín

Další úterý, které je ve znamení dohrávek hokejové extraligy. Ve hře budou nejvyšší pozice tabulky. Třetí Sparta, která doma neztratila ještě ani bod, přivítá vedoucí Plzeň, na niž ztrácí pouhý bod. Na stejný zisk jako Pražané doposud dosáhl druhý Třinec, který čeká bitva na ledě čtvrtého Hradce Králové. České Budějovice poté, co ukončily desetizápasový půst bez výhry a potrápily Liberec, hostí zdravotními problémy zdecimovaný Zlín. Duel Motoru a Beranů sledujte živě od 17:00 na programu ČT sport a webu ctsport.cz.

Plzeňský Tomáš Mertl proti brankáři Sparty Matěji Machovskému
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Sparta bude v dohrávce 14. kola hájit výbornou domácí bilanci. Za čtyři zápasy v O2 areně nepřenechali Pražané soupeřům ani bod a mají z nich skóre 20:2. "Jsme rádi, že můžeme být znovu v domácím prostředí. Hodiny strávené v autobuse nikoho nebaví. Chceme znovu uspět a načít tak novou úspěšnou sérii," uvedl útočník Jan Buchtele.

Náskok Plzně v čele se ztenčil po dvou posledních zápasech, v nichž vyšli hokejisté Škody naprázdno. "Pokud mám koukat na náš tým, rozhodně chci zlepšení pohybu a hry s pukem. Sparta je velmi kvalitní tým, takže si myslím, že pokud zlepšíme aspekty, které jsem jmenoval, tak by to mohlo být dobré utkání," uvedl kouč Ladislav Čihák. "Úplným základem bude, abychom se Spartě vyrovnali v nasazení, předčit je v bojovnosti a bruslení," doplnil útočník Petr Straka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Sparta

Mladá Boleslav dosáhla za uplynulá tři vystoupení v domácí aréně jen na dva body z devíti možných. "Musíme hrát celých šedesát minut a ne jen půlku zápasu," nabídl recept na zlepšení nelichotivé bilance útočník Ondřej Najman.

Karlovarští půjdou do dohrávky 14. kola v dobrém rozpoložení. Při pěti výhrách ani jednou neinkasovali více než dvě branky. Brankář Filip Novotný za poslední dva starty uhájil vždy nulu. "Kluci mi hodně pomáhají. Je to celé týmová práce, teď hrajeme fakt do obrany. Rozhodují vždy jeden dva góly. Pokud takto budeme hrát dál, tak můžeme hrát a dělat body s každým," prohlásil Novotný.

Dohrávkou 14. kola bude i duel Pardubic a Liberce. Dynamo pod novým trenérským týmem v čele s Richardem Králem začalo velkolepým obratem proti Třinci. S do neděle neporaženými Oceláři prohrávali Východočeši po dvou třetinách už 3:6, ale uspěli v prodloužení.

"Budeme věřit, že výhra 7:6 po takovém obratu týmu výrazně pomůže. Musíme ale hráče také krotit, abychom nepropadli euforii," zdůraznil Král, který nahradil odvolaného Milana Razýma. "Největší zlom je v tom, že chceme hrát výrazně aktivnější hokej než doposud," dodal Král.

Bílí Tygři po dvou porážkách zvládli minule nájezdy v Českých Budějovicích, ale potřetí za sebou nedali v základní době více než dva góly. "My se trápíme s koncovkou už delší dobu, nadřeme se na každý gól," přiznal kouč Patrik Augusta.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Pardubice

Dohrávka 9. kola nabídne souboj "těžkých vah" Hradce Králové a Třince. "Už od letního poháru víme, že Třinec má výborný tým a musíme být dobře připravení. Mají hodně vyrovnané pětky, kvalitní přesilovky, hrají dobře, ale i my teď hrajeme dobře a budeme chtít tady ty body nechat," zdůraznil útočník Jakub Sklenář.

Oceláři poprvé v sezoně zakusili hořkost porážky, i když z Pardubic si odvezli alespoň bod. Bilanci si v úterý pokusí vylepšit jen o pár kilometrů vedle v Hradci Králové, od nějž v minulé sezoně inkasovali ze hry pouze gól a slavili tři jasné výhry ze čtyř utkání. Třinec prozatím procentuálně vévodí klíčovým statistikám a je nejlepším celkem ligy, co se týče bodů i vstřelených gólů.

Kometa hostí v dohrávce 5. kola Vítkovice a ráda by navázala na první polovinu utkání se Zlínem. "Dařily se nám přesilovky, to byl základ úspěchu," připomněl kapitán Martin Zaťovič. Tým si také u videa rozebral chyby, které zapříčinily ztrátu jasného náskoku a komplikace se ziskem bodů proti Zlínu. "Celkově se ale naše hra zvedá, to je pozitivum," podotkl Zaťovič.

Vítkovice se v neděli rehabilitovaly za ostudný páteční výprask 0:7 od nováčka soutěže, kterým vyrovnaly svůj 17 let starý historický rekord. Na výhru v Boleslavi se pokusí navázat v Brně, s nímž mají čerstvou zkušenost z nedávno prohospodařeného zápasu na domácím ledě.

"Moc dobře víme, kde Kometa zlomila zápas s námi, bylo to v přesilových hrách, kde je její síla. To potvrdila i v neděli proti Zlínu, kdy opět přesilové hry byly tím klíčovým momentem, ve kterém rozhodla o své výhře," zdůraznil vítkovický kouč Mojmír Trličík, který dlouhodobě postrádá zraněného Irgla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Kometa Brno

Litvínov změří v dohrávce 6. kola síly s Olomoucí. Už pětkrát za sebou dali Severočeši v základní době jediný gól, přesto za tuto dobu dosáhli na šest bodů. "Pořád nejsme v prostoru, kde bychom měli být, tedy před brankářem," všiml si kouč Vladimír Országh.

Hanáci po vybojovaném triumfu nad Spartou stejnému soupeři v neděli vysoko podlehli a jako kdyby znovu zabředli do předchozích potíží. "Musíme se zlepšit ve všech ohledech," řekl trenér Zdeněk Moták. Kamenem úrazu je hlavně koncovka; pouze v jediném z osmi posledních kol se Olomoučtí dostali na víc než dva vstřelené góly v zápase. Hůř už je na tom jen právě Litvínov: nastoupí proti sobě dva nejméně produktivní extraligové celky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Olomouc

České Budějovice přivítají v dohrávce 8. kola Zlín. "Je okolo nás a tyhle týmy bychom měli porážet, pokud chceme myslet na vyšší příčky," uvedl útočník Daniel Voženílek.

Zlín má za sebou čtyři zápasy bez bodového zisku a stále starostí až nad hlavu. Chybí covidově bezpříznakový, ale pozitivně testovaný trenér Robert Svoboda, ale i čtyři útočníci Fryšara, Fořt, Dufek a Sebera. V Brně nedohrál Žižka, na možný trest čeká vyloučený Köhler. Nejistá je i pozice brankáře, Kašík ve dvou posledních duelech odešel předčasně na střídačku.

"Hrát budou ti, kdo mají ruce a nohy. Budějovice jsou tvrdě pracující mančaft, musímě zvednout naši psychiku, ta je dole, bez poctivého výkonu to nepůjde," řekl asistent trenéra Martin Hamrlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání České Budějovice - Liberec
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články