Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sparta se s Výborným představí v Brně, Litvínov narazí v duelu bodujících týmů na Zlín

Před reprezentační přestávkou stihne extraliga nabídnout ještě dvě kola základní části a v tom devatenáctém se mohou hokejoví fanoušci těšit hned na několik atraktivních duelů. Sparta se s novým hlavním trenérem Františkem Výborným představí na horké brněnské půdě v utkání proti Kometě. V zápase dvou českých zástupců v Lize mistrů změří síly Liberec s Třincem, páté místo bude v sázce mezi Vítkovicemi a Chomutovem. Ve formě hrající Litvínov doma přivítá Zlín, který bodoval čtyřikrát v řadě. Přímý přenos utkání Litvínov–Zlín sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 17 hodin.

Utkání Zlín - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Litvínov přivítá Zlín a pokusí se potvrdit vzestupnou tendenci výkonů prodloužením bodové šňůry, jež narostla na šest utkání. Co víc - Severočeši pět z nich vyhráli. Berani už šest zápasů čekají na tříbodové vítězství. "Nedělal bych z toho vědu. Důležité je, že sbíráme dva body, a cenný je při vyrovnané soutěži i bod," uvedl zlínský trenér Robert Svoboda.

Zlínu se ve vzájemných duelech dlouhodobě daří. "Litvínov se po slabším začátku zvedl. Hodně mu pomohl příchod Ihnacaka a Vandase," dodal Svoboda. Na marodce jsou stále zranění obránci Nosek a Horák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Litvínov

Kometa chce proti Spartě ukončit špatnou sérii, během níž v šesti zápasech porazila pouze Mladou Boleslav. "Kvalitně jsme se na zápas nachystali. Někteří hráči dostali volno k odpočinku, nehráli úterní utkání Ligy mistrů. Naším cílem je protrhnout špatnou koncovku, která nás trápila v posledních zápasech," řekl trenér Kamil Pokorný.

V atraktivním duelu se Spartou očekává vyrovnanou bitvu. "Soupeř je na tom podobně jako my. Po třech prohrách se představí s novým trenérem. Nevíme, co se v herním systému změní. Pro nás je důležité, abychom se soustředili na náš výkon," dodal Pokorný. Po měsíční přestávce zaviněné zraněním se vrátí do sestavy Brna obránce Ondřej Němec.

Sparta vsadila na osvědčené jméno. Roztrhla trenérskou dvojici Jiří Kalous, Jaroslav Nedvěd, s Kalousem se rozloučila, k Nedvědovi dosadila čtyřiašedesátiletého Výborného, jenž se na střídačku Pražanů vrací po osmi letech a naposledy působil jako konzultant v Mladé Boleslavi. "Přiznám se, že už jsem nepočítal s tím, že by se to ještě někdy mohlo stát a že se ještě postavím na sparťanskou střídačku," nezastíral Výborný.

"Přicházím k týmu v situaci, kdy potřebuje pozvednout a zlepšit výkony i výsledky. Všichni víme, že Sparta nevyhrává tak často, jak by měla a jak bychom chtěli. Ani herní projev nebyl takový, jak si vedení, trenéři a hlavně fanoušci představovali. Každý hráč musí udělat něco navíc, než dělal doteď," prohlásil Výborný. Podle dohody s předchozím koučem by neměl až do reprezentační pauzy hrát kapitán Jaroslav Hlinka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Sparta

Na severu Čech se střetnou dva zástupci z Ligy mistrů

Liberec mohl na chvilku zapomenout na extraligové starosti a vyčistit si hlavu v atraktivním souboji Ligy mistrů s Frölundou. Jenže opět nepřekročil hranici dvou vstřelených branek za zápas a prohrál 2:3. "Nedáváme góly, takže nemůžeme vyhrávat. Od začátku sezony je to pořád stejné. A je to problém. Asi to bude trošku i v hlavě, ale musíme jít zlepšení naproti," řekl útočník Petr Jelínek po nedělní porážce na ledě Mladé Boleslavi 1:3.

Třinec míří na sever Čech nadopován úterní výhrou v Lize mistrů v Malmö a s vědomím, že úspěch v Liberci ho za určitých okolností může znovu vrátit do čela tabulky. "Trošku se teď ta náročná série utkání odráží na počtu hráčů na marodce, ale těší mě, že přesto i v nekompletní sestavě mají naše výkony parametry. Věřím, že budeme pokračovat v tom, co nás zdobilo v úterý ve Švédsku, a v těžkém utkání v Liberci nevyjdeme naprázdno," řekl trenér Václav Varaďa. Zdravotní problémy trápí Irgla, Hrňu a Rotha a dlouhodobě mimo hru je Petružálek.

V souboji ze spodního kvarteta dvacetibodových týmů dojde na vzájemný duel mezi Jihlavou a Pardubicemi. Dukla z posledních čtyř zápasů získala sedm bodů, naprázdno vyšla pouze v Třinci. Po úterní úspěšné dohrávce a výhře po nájezdech ve Zlíně srovnala krok s dalšími celky ze dna tabulky Pardubicemi, Litvínovem a Libercem.

"Vzhledem k postavení obou týmů v tabulce nás čeká proti Pardubicím velmi důležité utkání a chtěli bychom ho zvládnout. Naším cílem je navázat na poslední dva zápasy proti Chomutovu a ve Zlíně. Naším problémem je stále koncovka. I když na druhé straně nemusíme vyhrávat 8:1, stačí ke spokojenosti výsledek 1:0," uvedl jihlavský asistent František Zeman.

"Utkání v Jihlavě považuji za zápas pravdy. Čeká nás houževnatý soupeř, který otočil několik domácích utkání - naposledy s Chomutovem z 0:3 na 4:3. Dukla je silná v domácím prostředí, právě na Horáckém zimním stadionu získala většinu svých bodů. Musíme se připravit na týmový a soudržný výkon soupeře. Čeká nás důsledná jihlavská obrana v obranném pásmu jeden na jednoho, musíme být produktivnější v přesilových hrách," vyjmenoval klíče k úspěchu kouč Miloš Holaň. Do hry se vrací střelec Petr Sýkora.

V Ostravě se sehraje souboj o páté místo 

Vítkovice doma s Chomutovem svedou duel o páté místo extraligové tabulky. "Utkání jsou vždy velice vyrovnaná, ať doma, nebo venku. Oni jsou před námi, takže je to další motivace navíc. Jak už jsem řekl, cítíme drobný dluh za derby z minulého týdne. Tím více budeme cítit větší motivaci a větší výzvu," řekl vítkovický trenér Jakub Petr.

Chomutov se šesti body z posledních tří utkání vymanil z nejhoršího, když předtím nasbíral šest porážek za sebou. Přes průběžnou pátou příčku mají Piráti ke klidu daleko, neboť vedení klubu v tomto týdnu přiznalo, že má skluz s vyplácením mezd hráčům.

Olomouc už jedenáctkrát po sobě nedokázala vyhrát nad Hradcem Králové. Nyní bude mít další šanci na první vítězství od 28. listopadu 2014. "Hlavně nesmíme zaspat start do zápasu jako proti Litvínovu, kdy nám soupeř utekl o tři góly. Každý soupeř je k poražení, stejně jako každá série jednou musí skončit," řekl trenér Olomouce Jan Tomajko.

Mountfield parádně odpověděl na dvě porážky, když v neděli zvítězil v Třinci 3:0. "Jak postupuje sezona, naše výkony jsou čím dál stabilnější. Samozřejmě je to podpořené tím, jak chytá Patrik Rybár, ale zároveň i tím, že jsme měli vítěznou sérii a dostali se v tabulce nahoru. Psychika hraje velkou roli a nám to určitě pomáhá," řekl obránce Dominik Graňák.

Vedoucí Plzeň bude svůj zápas 19. kola proti Mladé Boleslavi dohrávat až v úterý 5. prosince.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články